Култура, Новини|26.07.2018 10:25

Дунавска карикатура

снимка: Община Габрово

Днес, 26 юли, от 18.00 часа, Музеят на хумора и сатирата открива изложба „Дунавска карикатура“.

Работната група на дунавските страни представя в пътуващата изложба на автори от дунавския регион, които с карикатурите си интерпретират културния, екологичен, икономически и социален живот по поречието на р. Дунав.

Гостуването на изложбата в Музея на хумора и сатирата е символично предаване на „щафетата“ на председателството на Европейския съюз от Република България на Република Австрия.

На откриването на изложбата специални гости от Австрия ще бъдат г-н Готфрид Гузенбауер – директор на Карикатурния музей в Кремз и куратор на изложбата, г-н Петер Обрихт – ръководител на отдел „Околна среда и енергетика“ в провинция Долна Австрия и г-жа Катка Крежкова – представител на отдел „Изкуство и култура. Чуждестранна култура“ в провинция Долна Австрия.

Гост ще бъде Ивайло Цветков – секретар на секция „Карикатура“ към Съюза на българските художници и участник в изложбата. Работите ще бъдат изложени от 27 юли до 9 септември 2018 година.

В изложбата участват: Катарина Греве (Германия), Манфред Дайкс (Австрия), Йозеф Видрнак (Словакия), Гейза Халас (Унгария ), Петар Писместрович (Хърватия ), Тошо Боркович (Сърбия), Сорина Вазелина (Румъния), Ивайло Цветков (България), Валериу Курту (Молдова) и Константин Казанчев (Украйна).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар