Крими, Новини|13.07.2018 14:17

Помагач на правещите се на полицаи измамници получи заслуженото си!

Снимката е илюстративна.

Районната прокуратура в Севлиево постигна осъдителна присъда за участник в телефонна измама.

Съдът призна за виновен М. М. за това, че на 18 януари т.г., около 14.00 часа в Севлиево, като помагач, в съучастие с неустановено лице, с цел да набави за себе си и другиго неустановено лице имотна облага, умишлено улеснил неустановения извършител, да извърши телефонна измама, като взел хвърлена от пострадала жена найлонова торба, съдържаща пари и златни накити.

Чрез телефонни разговори, пострадалата жена била заплашена, че ще бъде ограбена, след което лице, представило се като служител от Криминална полиция, с име Иванов, я накарало под предлог, че съдейства в полицейска операция по задържане на измамници да хвърлила през терасата парите и златото, които имала.

Деянието било извършено при условията на повторност и в немаловажен случай. Причинената имотна вреда в общ размер на 9 193.59 лева, от които 640 лева в банкноти и златни накити на стойност 8 553.59 лева.

За извършеното престъпление М.М. бе осъден на две години и четири месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Съдът е привел в изпълнение предходно наложено наказание от две години лишаване от свобода, отново за престъпление измама, изпълнението на което е било отложено със четири годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване пред ОС Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • В Булгаристан истински полицаи няма, всичките се правят на такива и са измамници и еничари.

Напиши коментар