Икономика, Новини|13.07.2018 12:18

Габровска фирма е лидер в класацията за ИТ компании у нас

снимка: Министерство на икономиката

Габровската фирма „Поликомп“, предлагаща иновативни продукти и услуги на утвърдени световни производители, е тазгодишният победител в класация „Информационни и комуникационни технологии“ в тазгодишното проучване „Топ 100 на технологичните компании в България“.

Заместник – министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи плакет на главения оперативен директор на „Поликомп“ Надежда Генова.

„За първа година изцяло българска фирма е победител в класацията ИКТ ТОП 100 на технологичните компании у нас. Това е „Поликомп“, която предлага иновативни продукти и услуги на утвърдени световни производители“, заяви зам. -министърът Борисов по време на церемония по връчване на наградите на ICT Media.

Компанията осигурява конкурентни предимства и на клиентите, които получават достъп до специфична техническа и ценова информация и могат да правят поръчки директно, както и да проверяват статуса на поръчката директно в сайта на „Поликомп“.

От самото си създаване габровската компания бележи непрекъснат ръст на реализирания оборот, благодарение на повече от 1200 дилъри. „Поликомп“ разполага с мощна информационна система, позволяваща контрол и управление на всички търговски и логистични процеси във фирмата.

Надежда Генова, главен оперативен директор на PolyComp, получи плакета за най-голяма ИТ компания у нас. Снимка Георги Кожухаров

„Изключително съм щастлива, че държа тази награда в ръцете си. Ние наистина сме чисто българска фирма. Пожелавам на всички нас още много награди и още много млади и умни деца да се присъединят към нашия сектор, защото той наистина е повод за гордост“, коментира Надежда Генова, оперативен директор на компанията.

На церемонията зам.-министър Борисов заяви, че насърчаването на бизнес инициативата и иновациите е основен приоритет на Министерство на икономиката. Той изтъкна, че ICT секторът в България се оказа много важен за българската икономика, оказа се фактор за българската стабилност.

В заключение зам.-икономическият министър подчерта, че България е мястото, където младите, умните и успелите хора трябва да продължат реализацията си“, а не да напускат страната ни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Aз съм доказан специя
    aлист в импортирането на индийци, НЕизкопаването на тунели, прогонването на чуждестранни инвеститори и заличаването на хубави етнически хомогенни градове чрез етническо икономическо прочистване на населението им и подмяната му с примати.
    Доверете се на професионалният ми опит и на моите мастер-шефове от Отровено Општество!!!
    🙂

Напиши коментар