Новини, Спорт|09.07.2018 10:50

Светът е футбол, а Габрово е баскетбол!

снимка: Община Габрово

В продължение на две седмици, от 7 до 22 юли, Габрово ще е баскетбол за малки и големи, за българи и чужденци. Третият Международен баскетболен лагер, организиран с помощта на Община Габрово, бе официално открит в Спортна зала Орловец от Офелия Кънева, говорител по защита правата на детето на Евроазийския съюз.

снимка: Община Габрово

В специално обръщение към участниците, кметът на Габрово Таня Христова им пожела да учат и развиват баскетболните си умения, да създават нови приятелства и да не забравят, че макар един от тях да отбелязва попадение в коша, то е постижение за всички, защото играят като отбор. По думите й, не трябва да се отчайват от загубата на мач, защото това ще ги подготви за следващата победа.

снимка: Община Габрово

Поздравление към баскетболистите отправи организаторът Владимир Искров и Клифтън Алис от САЩ – един от международните треньори на кампа, който има опит в обучението на играчи от 8 годишна възраст до състезатели на НБА. Той сподели, че за трета поредна година се включва като треньор на младите надежди в лагера в Габрово.

снимка: Община Габрово

Освен него в треньорския състав влизат представители на Испания, Италия, Обединеното кралство, Молдова, Чехия и България.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Участниците в лагера са от България, Обединеното кралство и Молдова. Заниманията им ще бъдат по баскетболните площадки в парк Маркотея и на други открити места, в спортна зала „Орловец“. Освен в практическо обучение, баскетболистите ще се включат в няколко турнира, където ще защитават майсторските си умения.

снимка: Община Габрово

След церемонията по официалното откриване, която приключи с музикалния поздрав от младата певица Далия Ковачева, започна тренировка за по-големите участници под наставленията на Клифтън Алис.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Акцентите в International Basketball Camp Gabrovo 2018:

Турнирът „Христо Донков“ ще се проведе от 11 до 13 юли, за който ще бъдат поканени националните отбори на България и Италия за състезатели до 16 години. Те ще се изправят срещу смесен отбор от най–добрите и изявени участници в лагера.

Турнир по Streetball на 14 и 15 юли, кръг от първенството по баскетбол 3X3, на площада пред Община Габрово. За целта ще се използва преносимо баскетболно игрище и професионални кошове.

BaskIN е разновидност на баскетбола, която дава възможност на хора в неравностойно положение да играят със състезатели без увреждания, ще се проведе в рамките на турнира по Streetball.

От 14 до 16 юли ще бъде организиран турнир за Купата на Българската федерация по баскетбол на колички, като участие в него ще вземат четирите най–добри отбора в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

Напиши коментар