Новини, Общество|09.07.2018 9:31

Габровската котка надзирава разделното събиране на отпадъците!

снимка: Община Габрово

Сметосъбиращите камиони в Габрово вече имат нов облик. Петте големи машини на общинското предприятие „Благоустрояване“ – Габрово вече са изцяло преобразени в нова визия, информираха от администрацията на кмета.

На страничните им повърхности са разположени стилизирани фигури, изобразяващи основният принцип за разделно събиране на отпадъците в нашия град. Разбира се, там е и емблематичната габровска котка, която този път обаче е излязла от хумористичния си облик и целенасочено проверява съдържанието на отпадъците.

снимка: Община Габрово

С новата визия на камионите Община Габрово цели да провокира за пореден път габровци и да им напомни, че разделното събиране на отпадъците е задължително.

Основен принцип е разделянето на отпадъците в два контейнера – жълт за рециклируеми отпадъци и кафяв за биоразградими отпадъци. На територията на нашия град има разположени и съдове за отпадъци от опаковки – оранжев и зелен контейнер.

Община Габрово напомня и установения график за извозване на едрите отпадъци от домакинствата:

ДЕН ЗА СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪКА* ВИД НА ОТПАДЪКА
Понеделник и петък Едри растителни отпадъци, треви и клони
Вторник и четвъртък Едрогабаритни отпадъци (мебели, обзавеждане и др.)
Сряда Дребен строителен отпадък от домакинствата (обем до 1 куб. м)

Отпадъците трябва да бъдат разделно събрани в чували или приведени в удобен за товарене вид и поставени до съдовете за смет в деня, преди определения по график ден за събирането им.

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване може да предадете с безплатна заявка на тел.: 0800 14 100 или на електронен адрес: order@makmetal.eu. Събирането и транспортирането се извършва на 20-то число на месеца.

Община Габрово благодари на гражданите, които спазват принципите на разделно събиране на отпадъците!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар