Нов съдия в Окръжен съд Габрово – Мария Дългичева

снимка: Личен архив

Ново попълнение има Окръжният съд в Габрово – на 2 юли т.г. Мария Дългичева встъпи в длъжност „младши съдия“.

Тя бе назначена с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 26 юни т.г., след проведен конкурс и успешно приключване на задължителен деветмесечен курс за обучение на младши съдии в Националния институт на правосъдието, съобщиха от Окръжен съд – Габрово.

Мария Дългичева е родена в град Горна Оряховица. Завършила е специалност “Право” в Софийски университет “Св. Климент Охридски” през 2015 година. Положила успешно и изпит по Закона за адвокатурата.

Съдия Дългичева е един от 9- те кандидати за младши съдии, назначени в окръжните съдилища със споменатото решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Всички те спечелиха конкурса за младши магистрати, обявен в началото на 2017 г., след което преминаха обучението в Националния институт на правосъдието, където за успешно издържали изпитите в края на обучението се приемат онези, които са получили оценка не по-малка от „много добър „4,50“.

Сега в продължение на две години те ще бъдат на длъжностите младши съдии в окръжни съдилища, след което ще бъдат назначени като редови съдии в районни съдилища.

Автор: Ружа Любенова, Вестник „100 Вести“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Знам за теб !!! Ти ще промениш мярката на Пламен Недялков /боксьора/
    От задържане под страж,в домашен арест.
    Нали така г-жо Съдия????

  • Съдиите трябва да са долни продажни оттрепки с джендерско образование от Нов Шорошки университет и да пускат циганите и престъпниците, а да мачкат нормалните българи патриоти.

    Нали затова им отпускаме милиони грантове и им организираме безплатни екскурзии до чикагската кланница, да се учат да колят народа си без угризения!!!

Напиши коментар