Новини, Общество|04.07.2018 7:25

От години ул.“Радост“ е в окаяно състояние и „плаче“ за ремонт!

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Разбит участък от ул.“Радост“, в габровския квартал „Дядо Дянко“, от години чака ремонт, поради окаяното си състояние. Това сигнализираха до редакцията на „Габрово Нюз“ живеещи в района граждани. По думите на хората положението вече е нетърпимо и искат да им бъде обърнато внимание по проблема, а улицата пред домовете им – преасфалтирана.

„Това е състоянието на ул.“Радост“, по която нищо радостно вече не е останало. Кварталната пътна артерия е осеяна с дупки, кратери и ями. Трошим си колите всекидневно, защото нямаме друг начин как да стигнем до работа.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Никой не чисти донесения от всеки дъжд чакъл. Освен това, особено сега лятото, когато автомобил мине по улицата се вдига невероятен прахоляк, който дишаме, влиза в домовете на хората и покрива колите им. Живеещите до улицата не смеят да отворят прозорците или терасите, защото не се диша от прах“, заяви жител на квартала.

Той сподели пред нашия екип, извършил проверка на място, че му е известна възрастна жена, оплакала му се, че се чувства „все едно е затворник в собствения си апартамент“. По думите на човека, потърсил ни за съдействие, безобразното състояние на ул.“Радост“ датира поне от 5 години насам, но вече му е писнало.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Бяха обещали, че улицата ще бъде асфалтирана. Най-фрапантният участък е около 300 метра. Мисля си, че винаги може да се намерят пари за 300 м асфалт, но така или иначе поне засега не са се намерили. Търсили сме за съдействие и общински съветник, поставил въпроса ни в местния парламент, но до момента нямаме никакъв отговор“, сподели читателят ни.

От казаното пред „Габрово Нюз“ стана ясно още, че живущите в квартала са организирали подписка, която ще бъде внесена в Общински съвет – Габрово, с искане за преасфалтиране на ул.“Радост“.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„В непосредствена близост, на въпросната улица има и детска площадка, на която малчуганите играят и за съжаление дишат прашния въздух. Няма кой да вземе мерки и кои да направи нещо за тази улица“, гневи се още човекът.

Според него Община Габрово има възможност и може да осигури асфалтиране на проблемния участък, носейки поне малко радост на ул.“Радост“. Хората от квартала все пак се надяват, ако не тази, то поне следващата година улицата им да попадне в плана за ремонт на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • daq mahat taq kmetica det spuva horata da izkarat pari v toq omrql grad

  • Улица Евтим Дабев в идеалният топ център на Габрово на 50 метра от съда и на 100 метра от общината изглежда горе долу по същият начин! Разликата е, че тук плащаме около 250 лева данък на година… Нужно е спешно облагородяване на района, срамота е тази улица в центъра на града да изглежда така!

Напиши коментар