Новини, Спорт|03.07.2018 10:04

Баскетболът отново превзема Габрово

снимка: Община Габрово, Архив

От 7 юли Габрово ще затупти с динамиката на баскетболната игра. Млади спортни надежди ще дриблират, забиват, бележат попадения в кошовете, ще се надиграват, учат и забавляват в третото поредно издание на Международния баскетболен лагер.

Поради големия интерес, лагерът ще се проведе в две поредни седмици – от 7 до 14 юли и от 15 до 22 юли.

Официалното откриване ще се състои на 7 юли, от 17.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Близо 700 участници и треньори ще се включат в лагера. Организаторите предвиждат допълнителни, атрактивни турнири, които ще привлекат най-заклетите фенове на баскетбола в Габрово от 7 до 22 юли.

Повечето събития от програмата ще се провеждат на открито, а за най-запалените почитатели ще има организиран вечерен мач между играчи от лагера и любители на играта, който ще се проведе на терена до блок Дунав.

снимка: Община Габрово

Какви ще бъдат акцентите в International Basketball Camp Gabrovo 2018?

Турнирът „Христо Донков“ ще се проведе от 11 до 13 юли, за който ще бъдат поканени националните отбори на България и Италия за състезатели до 16 години. Те ще се изправят срещу смесен отбор от най–добрите и изявени участници в лагера.

Турнир по Streetball на 14 и 15 юли, кръг от първенството по баскетбол 3X3, на площада пред Община Габрово. За целта ще се използва преносимо баскетболно игрище и професионални кошове.

BaskIN е разновидност на баскетбола, която дава възможност на хора в неравностойно положение да играят със състезатели без увреждания, ще се проведе в рамките на турнира по Streetball.

От 14 до 16 юли ще бъде организиран турнир за Купата на Българската федерация по баскетбол на колички, като участие в него ще вземат четирите най–добри отбора в България.

снимка: Община Габрово, Архив

Стартирал през 2016 г., тренировъчният лагер се превърна в най–значимото лятно баскетболно събитие в страната. Мисията на тази инициатива е да разшири познанията на състезатели и треньори за баскетболната игра, с помощта на утвърдени международни специалисти. Ползите от миналогодишното издание на лагера бяха, че партньорска организация от Англия предложи 5 стипендии /пълни и частични/ на участници в лагера, което дава възможност на талантливи деца да практикуват баскетбол и да учат в чужбина.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар