Новини, Общество|02.07.2018 17:08

Освещаваме камбаните на новия храм на Габрово!

снимка: Община Габрово

Тържествено освещаване на камбаните на новия храм на Габрово, посветен на всички габровски светии, ще се състои в четвъртък, 5 юли, от 10.00 часа пред новостроящия се храм. Новината оповестиха от Община Габрово.

Новите четири камбани на храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ ще започнат да огласяват квартал Младост още от следващия ден, за да ни помага Бог за довършването на това благочестиво дело, казват от Габровското архиерейско наместничество.

На 10 юли Габровското архиерейско наместничество кани всички габровци от 17:00 в храм „Успение Богородично“, когато тържествено ще бъдат посрещнати частици от мощите на св. Лука Кримски и св. Матрона Московска. Светините ще престоят в църквата до 10.00 часа на 11 юли.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

 • Ще се казва „Св.Шорош и всички протестъри Кратункови“

 • Дядовците ни взривяваха църкви, а ние взривяваме градски тоалетни и мавзолеи.
  Сорос като ликвидира всички българи в Габрово след десет години, само ще пристроим две минарета и ще надуем високоговорителите на MAX!!!

 • А от тези туристи колко посетиха Парчовци?
  А Гербово?
  С всяка измунала година заблудените туристи намаляват, защото освен нови и нови тумби цигани и развалини на бивши фабрики няма какво да видят.
  И ръждвсалия памвтник на ДонКихот и Санчо Панса,дето плевенската курва номер две не му удари един лак и чужденците гледат и се подиграват на герберската тъпотия.

 • Ний, мъжеложците от 00 сме много религиозни и всеки ден ще ходим да палим свещи на Св.Шорош Грантоносец!!!
  😄

Напиши коментар