Новини, Политика|21.06.2018 12:05

Габрово във фокуса на дискусия за развитието на бизнеса

Следващият четвъртък, 28 юни, от 10.30 часа Община Габрово ще бъде домакин на дискусията „Среща на бизнеса в Габрово и региона“, в партньорство с Капитал и ICT Media.

Събитието ще се проведе във фоайето на библиотеката на Технически университет – Габрово и ще бъде организирано в два панела, информират от Община Габрово.

Срещата в Габрово е част от проекта „Капитал Градове“ – информационна платформа за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България.

Целевата аудитория на събитието са представители на ресорни дирекции в община Габрово, изпълнителни директори на големите компании в региона, академичното ръководство на Техническия университет и директори на профилирани гимназии в региона.

Във фокуса на първия панел ще бъде Стратегията и посоката на развитие на Габрово – политики за конкурентоспособност на региона, индустриален профил и визия за развитие, “Smart city“ и условия за устойчив растеж.

Вторият панел ще акцентира върху Бизнес климатът в Габрово – средата и възможностите за привличане на нови инвеститори, осигуряване на привлекателни условия за живот (развита транспортна мрежа, културен и социален живот), привличане на висококвалифицирани кадри и „формула“ за задържането им в региона, подготовката на кадри съобразно изискванията и целите на бизнеса в региона.

Заявления за участие в дискусията може да изпращате на events.ictmedia.bg.

Паралелно със събитието през месец юни излезе специалното приложение на вестник „Капитал“ – „Градове: Габрово“.

Изданието предоставя ценна информация за икономическата картина и възможностите за бизнес в региона, интервюта, анализи, важни проекти, идеи за свободното време и др. Можете да разгледайте приложението оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

7 коментара

 • Най после се събраха всички на едно място! Бравоо! Даже грандиозно БРАВО! Щом Иво Прокопиев и Сорослав Герберончев, че и Танчето са в Габрово всичко е в реда на нещата

 • Всички шорошки проститути и мажоретки ще се съберат заЕдно.
  Даже вече не се и крие СорослаФчо , че работи за циганизаторите от Отровено Општество.
  Само другарят Шорош липсва, ама той е много дърт и ще му пратят снимки от циганските общежития да го зарадват!!!
  😆

 • Точно тъй, Свиньо дебилска, а немците от Kwarzwerke като са купили Каолин, и 200 нещастни човешки същества, болни от рак, веднага са оздравяли и са се записали в ДСБ.

  И не, не е сатана, просто е алчна шорошка Свиня.

 • Да мълчите, че сега ще пусна медийните бухалки на другаря Сорос и ще издам, че внесохте с 20000 циганина по-малко, отколкото се бяхме разбрали!!!

 • Много важен форум за габроФци. Веднага след посещението на соросоидите от Отровено општество, ще Фдигнем стандарта на габровеца и ще се развие такъв бизнес, че свят ще ви се завие.

 • Имам много добра новина за Габрово!•
  Реших да възстановя производството на „Каолин“ и ще го направя точно в проспериращо американофилско Гербово!!!!
  А другата добра новина е, че според изследване на Фондация Сорос, арсенът е страшно полезен за здравето и увеличава продължителността на живота до цели 40 години!
  Така ще я изравним с тази на любимите ни роми!!!

  😝

 • вилажерка, а китайците не бяха ли мръсни комунета? а? хахахахаха

Напиши коментар