Новини, Общество|21.06.2018 11:55

Габрово ще отбележи Международния ден за борба с дрогата

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Доброволци от Младежки съвет по наркотични вещества и Български Червен кръст канят младите хора на Габрово да отбележат заедно Международния ден за борба с наркотиците на 26 юни, от 14.30 ч. в Градинката с мечето.

Събитието има за цел да повиши информираността на младите хора относно рисковете за тяхното здраве, в следствие употребата на психоактивни вещества и да популяризира възможностите за водене на активен и здравословен начин на живот.

снимка: Община Габрово

Организаторите са подготвили интересни и забавни игри, музика и настроение. „Не се сърди човече“ с човешки фигури, демонстрация за указване на първа помощ, тематичен „Дартс“ са само част от нещата, които очакват младежите.

Инициативата ще е и заключителен етап на проект на БМЧК под мотото „Превантирай се“, в който Общински съвет по наркотични вещества е партньор.

В рамките на проекта бяха реализирани още две обучения на доброволци на тема „Превенция на зависимости“, проведени през месеците април и май и обучение в рамките на час на класа в няколко габровски гимназии по подхода „връстници обучават връстници“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар