Свържи се с нас

Новини

Момчил Неков: ОСП спира миграцията от селата към градовете, грешно е да бъде свит бюджетът ѝ

Published

on

„Уважаеми комисар Хоган, знаете, че не одобрявам намаляването на бюджета на общата селскостопанска политика“. Така евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Момчил Неков се обърна снощи към еврокомисаря по земеделие Фил Хоган по време на извънредното заседание на Комисиято по земеделие в Страсбург при представяне на законодателните предложения за Общата селскостопанска политика /ОСП/ 2021 – 2027 г.

„Всички говорят, че бюджета на ОСП се намалява, заради миграционния поток. А в случая ние използваме парите от ОСП за предотвратяване на вътрешната миграция от селата към градовете. Реално с по-малък бюджет ние стимулираме точно този процес на миграция, а чрез ОСП ние можем да го спрем като даваме достойно подпомагане“, заяви Неков по време на изказването си.

Евродепутатът обърна внимание на комисар Хоган и останалите си колеги, че в новата ОСП липсват предложения, относно перспективите пред сектор „Пчеларство“. В изготвените текстове липсва предложението за финансова подкрепа в бъдещата ОСП за опрашването. “Факторите, които оказват влияние върху пчеларството са много и все повече пчелари се чувстват под пазарен и ценови натиск. Без адекватна подкрепа, секторът е застрашен и ще загубим богатството и разнообразието на пчелните продукти. За това ще направя предложения за промяна в това отношение“, коментира Неков.

Според плановете за бюджета на ЕС за 2021 – 2027 г. фермерите ще получат около 232 млрд. евро директна подкрепа, което е намаление от над 30 млрд. евро спрямо предходния седемгодишен бюджет. Общият бюджет за селскостопанска политика се предлага да бъде 365 млрд. евро, или с 5% по-малко в сравнение със сегашния.

Припомняме, че ЕК предложи намаляване на средствата за директни плащания с 0.7% за България, но други държави, като Естония, Литва, Латвия запазват или дори получават увеличение на директните плащания за новия програмен период.

Европейският парламент прие през изминалата седмица позиция, относно бъдещето на ОСП, в която настоява за увеличаване или в най-лошия случай запазване на сегашното финансиране на земеделските производители.

За Момчил Неков:

Член на ЕП от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите;
Член на Комисията по „Земеделие и развитие на селските региони“;
Член на Комисията по „Култура и образование“;

Член на делегациите на ЕП за връзки с Китай и с държавите от Централна Азия, както и на интерпарламентарните работни групи за биоразнообразието и устойчивото развитие, за климатичните промени, за развитие на туризма, културното наследство и европейските културни маршрути, за спорта.

http://www.mnekov.eu/
https://bg-bg.facebook.com/momchil.nekov/
https://twitter.com/momchilnekov

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица