Любопитно, Новини|06.06.2018 17:14

Детските градини с фестивал на толерантността

снимка: Община Габрово, Архив

Възпитаници на всички детски градини в Габрово ще вземат участие в „Общински фестивал на толерантността“. Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова – главен експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

В рамките на два дни – 11 и 12 юни, малчугани от детските заведения ще покажат своите умения и наученото в групите за интеркултурно обучение по танци и театър през учебната 2017/2018 година.

Началото на фестивала ще бъде дадено в понеделник от 17:30 часа в зала „Възраждане“. В първия ден под мотото „Да танцуваме заедно“ участниците ще представят многообразието в културата и традициите на различните етноси с богата песенно-танцова програма.

Темата за втория ден е „Първи стъпки в театъра“ отново в 17:30 часа на същото място. Младите таланти ще отправят послания за етническа толерантност чрез различни драматизации и театрални миниатюри.

През двата дни на сцената ще излязат деца от ДГ „Мечо Пух“, ДГ „Младост“, ДГ „Перуника“, ДГ „Радост“, ДГ „Явор“, ДГ „Дъга“, ДГ „Мики Маус“, ДГ „Първи юни“, ДГ „Ран Босилек“ и ДГ „Слънце“.

Градините са участници в проект за интеграционни мерки за повишаване училищната готовност на децата в община Габрово. Той цели да подпомогне успешното включване в образователната система на деца от различни етноси.

Дейностите са насочени към равнопоставеност на малчуганите в групите за предучилищна подготовка. Партньори са ДГ „Ран Босилек“ и център „Амалипе“.

Фестивалът на толерантността е с вход свободен за всички – малки и големи, желаещи да присъстват.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • Етническата „толерантност“ се свежда до това, че сега цоганетата са 50% в градините, а след десет години ще са 80%!!!
    Гордеем се, че преизпълняваме целите на Отровено Общество!

  • Най-важното е да приемате циганите като свои господари. Да им се кланяте и да им давате всичко, което поискат. И да не сте посмели да се оплачете в милицията. Това е расова дискриминация.

  • К’ва полиция, тя полЮцията нали ги пази с водни оръдия и сълзлив газ, когато утрепят някой българин.
    Нещо сте се объркали, живеете в Герберостан.

Напиши коментар