Свържи се с нас

Новини

Безплатни детски градини в Габрово, поискаха от БСП

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Групата на общинските съветници на БСП – Габрово се обяви за пълното премахване на таксата за посещение на детска градина от деца в Габрово.

Това социалистите направиха по време на последното редовно заседание на Общински съвет – Габрово, където представителите на левицата се обявиха срещу част от промените в Наредбата за местните данъци и такси.

Областният председател на БСП и общински съветник Николай Григоров заяви категорично, че той и колегите му не приемат и са против вдигането на таксата за посещение на детска градина.

Той мотивира това решение на групата на „червените“ в местния парламент с проблемите, свързани с раждаемостта и коментира, че мярката, приета с гласуване от управляващото мнозинство, не стимулира габровските семейства да имат деца.

Групата на БСП се обявява за пълно премахване на таксата за посещение на детска градина от деца, чиито родители са жители на Габрово. Според левицата средства за това детските градини в Габрово да станат безплатни има и те могат да бъдат осигурен от местната хазна.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

7 коментара

7 Comments

 1. Детските градини са безплатни само за децата на вносните мургавелковци, дето ги внасяме на цели катуни от Казанлък!!!

  Вие сте много тъпи и прости и ни избирате безплатно, затова ще ви дерем за градини и за данък сгради и смет, а ромляните ще ги настаняваме в безплатни жилища на 1000лв. месечни помощи.

 2. Кирчо Добрев

  04.06.2018 at 13:10

  Ще си продам единия Ролвкс и ще дам парите на Вилъжерчо да си санира землянката и да се гушка с пръча на топло зимъска.

  Щото съм социален!!!!

 3. Вилъджер

  04.06.2018 at 15:06

  И аз искам безплатен вазелин и безплатна аналопластика, да стана пак девствен, ама НЯМА.

 4. инфо

  04.06.2018 at 16:11

  Точно тъй, БйеСйеПйе са на власт от девет гадини и крадат милиони без капка срам, и затуй те ша осигурят безплатни градини за младите гербобромчета!!!

 5. info

  04.06.2018 at 17:35

  Само 4 милиарда лева успяхме да отмъкнем през КТБ ние, Борисов/Доган/ Пеевски и мръсните соросоиди .Щото крадим и лъжем като крастави мастии. Отде пари да ви правим безплатни детски градини, те тия палати по Гиргините да не са от закуски?

 6. :)

  05.06.2018 at 9:10

  плюя на парчовската отрепка, дето все се прави на незнаеща.

 7. Име (задължително)

  05.06.2018 at 22:16

  Как да имаш желание да имаш повече от 1-2деца като повечето граждани работим за ниски заплати.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

В Габрово може да закупите живо коледно дръвче по Кампания „Посади надежда“

Всеки гражданин, който пожелае да се включи в благотворителна кампания за закупуване на живи елхи, под надслов „Посади надежда“ на Министерство на земеделието, храните и горите ще има възможност да го направи на 38 места в страната, сред които и в Габрово.

снимка: МЗХ

Кампанията се провежда за трети път, като тази година тя ще се реализира в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми.

Продажбата на живи елхички ще продължи от 9 декември до навечерието на Коледните празници – 23 декември.

снимка: МЗХ

В Габрово живи коледни дръвчета ще се продават всеки делничен ден от 09.00 до 18.00 часа в двора на Държавното горско стопанство, ул. „Минзухар“ 1, които предоставят обикновен смърч.

По пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъде дарена за каузата. В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят над 10 000 елхички.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината в Дряново си върна обратно ПТГ „Димитър Крусев“

Община Дряново си върна владението обратно върху недвижимия имот на Професионална техническа гимназия „Димитър Крусев“, предоставен на Сдружение „Регионално сдружение за социален просперитет“ и г-н Николай Зайцев за несъстоялия се Колеж по биоземеделие. Новината съобщиха от местната общинска администрация.

Вчера, 9 декември, комисия, назначена от кмета на Дряново Трифон Панчев и председателствана от неговия заместник Ангел Ангелов, придружавана от униформени служители за оказване на съдействие при изпълнение на заповедта и опазване на обществения ред са иззели имота.

снимка: Община Дряново

В имота попадат учебна работилница, складови помещения, гаражи, фоайе с топла връзка, учебна сграда с общежитие и 2 трафопоста.

Професионалната техническа гимназия „Димитър Крусев „е открита през юли 1959 година като промишлено училище по металообработване. След това става ПТУ по железопътен транспорт, а по-късно, по машиностроене и вагоностроене, техникум по транспорт и машиностроене и професионална техническа гимназия.

снимка: Община Дряново

От учебната 2014-2015 г. гимназията се влива в Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов“, а сградата бе отдадена на Сдружение „Регионално сдружение за социален просперитет“, където трябваше да се развива модерният колеж по биодинамично земеделие и да превърне Дряново в студентски град.

Три месеца, след откриването на Висшия колеж по биодинамика в Дряново през март тази година общински съветници поискаха разтрогване на договора, поради неплащане на наем и такса смет.

снимка: Община Дряново

Поне две години преди това колежът беше обявил прием на студенти, които щяха да получават дипломи от неправителствена организация в сферата на образованието, регистрирана в Англия.

В края на 2017-та година тогавашната кметска администрация на бившия кмет Мирослав Семов съобщи, че е постигнала споразумение за започване на процедура по акредитация на Дряновския колеж като Образователен център на Кросфийлд институт.

снимка: Община Дряново

Община Дряново е дала със срок десет години на Сдружението общинския имот през декември 2016 г. за целите на колежа, който така и не бе акредитиран. Първите две от тях са били гратисен период, но наемателите трябвало да правят подобрения в сградата за над 5 000 лева месечно с ДДС, за сметка на наема.

С кметска заповед Трифон Панчев, Община Дряново си върна владението върху недвижимия имот на Професионална техническа гимназия „Димитър Крусев“ от Сдружение „Регионално сдружение за социален просперитет“ и Николай Зайцев, на който бе отдадена с договор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Нова порция от филмирани габровски шеги

На 12 декември, четвъртък, от 17.30 часа в Музея на хумора и сатирата ще се състои премиерата на „Зодия Габровец“ – нова порция от филмирани габровски шеги, компилация от по-непопулярни и съвременни анекдоти, описващи габровеца и неговата самоирония и днес.

Пестеливостта има място и в нашето съвремие и габровци го доказват. Публиката ще види 5 клипа, в които са представени 67 анекдота. В тях участват актьори от ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.

снимка: Община Габрово

Реализацията на клиповете е на екипа на Box Vision и се осъществява с подкрепата на Програма Култура на Община Габрово и в партньорство с Музея на хумора и сатирата.

„Зодия Габровец“ е продължение на проекта „Габровските шеги – нов живот“, в резултат на който в края на миналата година бяха пресъздадени 47 от класическите габровски анекдоти, които след премиерата бяха публикувани в интернет.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица