Новини, Спорт|01.06.2018 17:54

Близо 400 каратеки идват за купа „Габрово“

снимка: ОСИ – Габрово

Близо 400 състезатели от 20 клуба в страната пристигат в Габрово за участие в VII-та Национална индивидуална Kупа „Габрово“ и Националното отборно първенство по Шотокан Карате – До за 2018 година.

Проявата е за състезатели от всички възрасти в дисциплините ката, кумите, Асай Рю ката, Джиу ипон кумите, Санбон кумите и Шобу ипон кумите, и ще се проведе тази събота и неделя в спортна зала „Орловец“.

Домакините от КК „Янтра“ ще се представят с 30 каратеки, възпитаници на треньора Владимир Вътев, а с най-голям брой участници ще бъде столичният СК „Ипон“ – 52-ма.

В събота ще бъде надпреварата при състезателите на възраст до 12 години, а в неделя на татамитата в зала „Орловец“ ще излязат по-големите.

Съвместно със VII-та Национална индивидуална Kупа „Габрово“ и Националното отборно първенство, в Габрово ще се проведе семинар и изпит за съдии и водачи на отбори. Той ще бъде ръководен от главния съдия на федерацията по Шотокан Карате-до на Обединените нации (SKDUN) – Сенсей Колин Пут (VIII дан).

Теоретичната част от семинара започна в четвъртък, а практиката и оценяването ще бъдат по време на състезанието в зала „Орловец“. От страна на домакините от КК „Янтра“ в обучението ще вземат участие главният инструктор на клуба Владимир Вътев (III дан) и Йоана Куманова (I дан).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар