Покана за младежки обмен с Русия

снимка: Община Габрово

Община Габрово отправя покана към младежи от Габрово да се включат в образователен обмен между Габрово и Митищи /Мытищи/. След успешното участие на руски ученици през лятото на 2017 г. в инициативата „Приеми ме на село“, тази година е ред на българските им връстници да гостуват в руския побратим.

От 23 до 30 септември десет габровски деца ще имат възможността да посетят Митищи, да се запознаят със системата на обучение в местно среднообразувателно училище, културно – историческите забележителности на града и околността, както и да разгледат Москва.

Поканата е насочена към младежи, на възраст от 15 до 19 години, учащи и живеещи в Габрово. Целта на младежкия обмен е да продължи започнатото през изминалата година като с всяка следваща да го надгражда с нови инициативи и преживявания, които ще дадат възможност на младежите от двата града да научат повече за България и Русия и да обогатят своята култура и познание за света.

Заявление за участие в обмена може да попълните и изпратите директно оттук. След приключване на крайния срок за подаване на документи ще бъде извършена селекция и персонално събеседване с кандидатите. От тях ще се очаква да комуникират свободно на руски или английски език.

Условия на пътуването:

Разходите по време на престоя в Митищи, настаняване, храна и вътрешен транспорт, се поемат от приемащата страна. Одобрените участници ще трябва да заплатят самолетния си билет по маршрут София – Москва /летище Шереметиево/ – София, както и персонална лична медицинска застраховка за времето на пътуването.

Необходимо е всеки участник да има валиден задграничен паспорт, поне 6 месеца след датата на пътуването. Община Габрово ще поеме ангажимент да съдейства при процедурата по издаване на безплатни визи, както и осигуряване на ръководител на групата.

Попълнени заявления за участие в младежкия обмен се подават до 15 юни, включително.

За повече информация относно обмена може да се обръщате на тел.:066 818 305.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • Заменям парчовско североамериканско говедо за руски расов медведь!!!

    Изгодно!

  • Шорошофилите в Габрово са дърти алкохолизирани мърши които не могат да идат опо – далеч от Парчофци. Младите педалчета-протестърчета искат в Еврогейския съюз и ФАЩ. Даже синът на Курнелия Нинова живее в Манхатън. Онкоболният циганин от Парчофските колиби има да бълнува за руски медведи докато духа на господарите си които му пращат центове, щото на Запад трябва да работи, а него го мързи…

  • Това на снимката да не е новата лятна баня на циганите на Колелото?

Напиши коментар