Свържи се с нас

Крими

Полицията окошари осем души, заради марихуана

Арестуваха осем души, заради марихуана. Иззето е немалко количество

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Общо осем човека бяха арестувани в последните няколко дни, заради престъпления, свързани с наркотици, става ясно от информация, оповестена от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В петък, 25 май, около 16.30 ч., на ул. „Бачо Киро“ в Трявна, полицейски служители извършили проверка на двама мъже от същия град. У единия от тях – 39-годишен, бил намерен полиетиленов плик, съдържащ суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

У авера му, 20-годишен, полицаите открили два плика с марихуана, а при последвалото претърсване на постройка, която ползвал, криминалистите намерили още 15 свивки с листна маса от същия вид. Наркотиците били иззети. Мъжете били задържани за срок до 24 часа и са привлечени в качеството на обвиняеми, като са им взети мерки за неотклонение „подписка“.

Същият ден, полицейски служители спрели за проверка двама местни – на 16 и на 15 години. У тях били намерени по един полиетиленов плик със суха листна маса, която реагирала на марихуана. Наркотиците били иззети, а младежите – задържани за срок до 24 часа.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

На 23 май полицейски служители извършили проверка в жилището на 27-годишен мъж от Дряново. В дома му били намерени 3 полиетиленови свивки със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

Открити били и 4 патрона за нарезно огнестрелно оръжие, за които мъжът нямал съответното разрешително. Наркотикът и боеприпасите били иззети.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

На 24 май, около 21.45 ч., в Севлиево, полицейски служители извършили проверка на двама мъже – на 21 и на 18 години, от същия град. И у двамата били намерени свивки със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

По-късно същата нощ, за проверка бил спрян 28-годишен мъж от Севлиево. У него също била намерена суха листна маса, която реагирала на марихуана. Наркотиците били иззети, а притежателите им – задържани за срок до 24 часа.

По всичките осем случая са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. vilager-iozata i lena eneva

    28.05.2018 at 16:54

    specialni pozdravi za mladoto semeistvo ot studenskiq kvartal vilagera sam istinskia iozata 😀 tuka samo nqkuv ma imitira mrusen drisak

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържане под стража за съучастник на измамници

64-годишен гражданин на Русе е с наложена от прокуратурата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, разследвано от полицията в Севлиево.

Русенецът е привлечен в качеството на обвиняем, като съучастник в осъществяването на три телефонни измами, в резултат от които са причинени имотни вреди на различни граждани.

Деянията са били осъществени при условията на продължавано престъпление през периода от 16 до 26 юли тази година в Севлиево. Общата стойност, на която възлизат вредите за пострадалите граждани е малко под 24 000 лева.

Предявеното му на 6 декември обвинение е окончателно. При осъдителна присъда за русенеца, Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до осем години за това, че той умишлено е улеснил съучастника си в извършване на измамите и е спомогнал с приемане на паричните суми.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Румънски измамник си го получи в Габрово

Полицията в Габрово установи и задържа 48-годишен румънски гражданин, съпричастен с извършването на множество измами, осъществени на територията на Република България.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 19 ноември, в Габрово е въвел в заблуда 29-годишна служителка на фирма, с което ѝ е причинил имотна вреда в размер на няколко стотин лева.

Част от сумата, предмет на престъпление е била намерена и иззета. Арестът му бил извършен вчера, 5 декември. Разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Провериха 28 водачи за паркиране на инвалидни места

Един е санкциониран.

28 водачи и моторни превозни средства са били проверени, във връзка проведената и в област Габрово 24-часова специализирана полицейска операция за контрол над водачите, използващи местата за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания.

От всички проверени един е бил санкциониран, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Полицейските служители следяха с особено внимание за това дали на предназначените места за паркиране и престой на хора с трайни увреждания не спират други водачи. Акцията се проведе от 06.00 часа на 3 декември и ще продължи до 06.00 часа на 4 декември.

Припомняме, че санкцията за нарушителите, които паркират на инвалидно място е в размер на 200 лева.

Операцията се организира във връзка с членството ни в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, като част от поетите от Република България ангажименти за участие в инициативите на TISPOL.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица