Свържи се с нас

Икономика

Алексей Петров: „Ние за министър-председател си имаме невеж човек и голям лъжец“

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Екип от ръководството на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) в лицето на доц. д-р Алексей Петров, д-р инж. Теодор Дечев и д-р Аднан Лидиянов днес проведоха среща с представители на малкия и средния бизнес в  Габрово. Градът е 20 -ят областен център, който екипът на доц. д-р Алексей Петров посещава. Според участниците,  срещатата  с бизнеса в града демострира , че предприемаческия дух на България  е все още жив. Общото между всички проведени срещи от такъв тип в цялата страна е , че навсякъде се е  говорело за указан натиск, тормоз, произвол на контролните органи и вторачването в това да се глобява и събират пари.

Коментар на групата беше, че българската икономика върви от криза към катастрофа, както и усилията на държавата да разсипе икономиката. „Тези усилия на държавата са индикатор  на това, колко тежко е положението в действителност. Огромната отговорност, която се пада е на министър-председателя Бойко Борисов. Негова е отговорността за това, че 59 антикризисни мерки, които бяха разписани от социалните партньори бяха провалени изцяло.  Той на практика създаде похвата да се репресират малките и средни фирми“, заяви председателят на ССИ Теодор Дечев. Той допълни, че ССИ иска официално оставката на Цветан Цветанов и шефа на НАП – Красимир Стефанов,  като това би било една антикризисна мярка. „В контекста на габровската специфика ние коментирахме случая с липсващото околовръстно шосе на Габрово и необходимия за него тунел. Не е за чудене, че никой не си поставя за цел да започне дори проектирането на техническия проект на прословутия тунел. Настоящата власт се занимава само с проекти, които се завършват – един път, за да може да се режат ленти, втори път – по-лесно се събират комисионни. ССИ подкрепя исканията на габровци за околовръстно шосе на Габрово и тунел под Шипка, както и искаме нов механизъм за изпълнение на проектите с европейско финансиране. Ние искаме оставката на главния репресиращ  малките и средни предприятия г-н Цветанов и неговата кухненска ръкавица – шефа на НАП – Красимир Стефанов„, завърши коментара си г-н Теодор Дечев.

Според Алексей Петров при днешната среща с бизнеса е идентифициран профила на Бойко Борисов като социално-икономическата ситуация, в която се намира страната. „В последно време стои въпросът –   дали ние за министър-председател си имаме невеж човек или голям лъжец. Аз заявявам и двете. Невеж, защото не може да получиш една държава в много по-добра изходна позиция в сравнение с всички други европейски страни, когато отиваш да я управляваш. И в същото време 2 години по-късно да я доведеш последна в европейската общност по социално-икономически показатели. Трябва да е много невеж да провали 20-годишни усилия за пазарна икономика. Няма как да е невежество несъзнателно да изведеш в немонополни сектори фирми в монополно положение. Мотивите са ясни – те са интереси, което ние наричаме алчност. Лъжец, защото сегауправляващите дойдоха с обещанието да се справят с огранизираната престъпност и корупция и да накажат тези, които осъществиха криминализирания преход. Към днешна дата ние знаем, че няма такава борба  с организираната престъпност, която някакси обслужва управляващите“, каза доц. д-р  Алексей Петров. Той сподели пред журналистите за пример контрабандата, където организираната престъпност нанася най-големите щети в бюджета в историята на прехода и според данни на ССИ цифрата варира между 40 и 50 милионеа лева седмично. „Както е известно, управляващите не са разкрили нито една престъпна група за контрабанда, за да се поеме отговорност от когото и да било за тези огромни щети. Уверявам ви, че когато му дойде времето ще стане ясно, че тази организирана престъпна група се ръководи най-отгоре“, завърши изказването си Алексей Петров.

 

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица