Любопитно, Новини|25.05.2018 10:35

Национален трабант събор тази събота в Трявна (Програма)

За петнадесета поредна година в България се очаква да се проведе един от мащабните трабант фестове у нас – този на 26 май (събота) в Трявна. Повод на мероприятието е Празникът на града, както и празникът, който чества картоненото возило 24 май – Ден на славянската писменост и култура. Организатор на мероприятието е Национален Клуб Трабант.

За втора година се очаква Трявна да бъде домакин на събитието и да събере собственици, съмишленици и привърженици на немската марка от цялата страна. За събора се очаква участието на над 70 автомобила от различни краища на България – София, Монтана, Ботевград, Плевен, Велико Търново, Исперих, Лозница, Търговище, Силистра, Русе, Добрич, Варна, Стара Загора, Чирпан, Пловдив, Благоевград и др., както и представители на Румънския трабант клуб.

Автопаркът от соц – возила се очаква да бъде разнообразен – от началото до края на производство на тази марка. Очаква се да присъства един от най – старите автомобили Трабант 600, произведен 1963 г. , собственост на Кольо Тончев от Добрич.

Освен него ще може да се види един от рядко срещаните и впечатляващ със своя удивителен вид и дизайн – Трабант 600 комби, собственост на Илиян Кунчев от Плевен. Сред заявилите участие са две лимузини, полицейският трабант на Вълчо Стаменовски от Ботевград, оборудван с необходимите му принадлежности, както и Трабант 4х4 , собственост на Спас Данев от София.

Друг, който се очаква да присъства е депутатът – Милен Михов със своя трабант. Освен тях ще бъдат изложени и показани напълно реставрирани и в оригинален вид автомобили, впечатляващи с възраст и автентичност, с атрактивен дизайн, с различни технически характеристики, тунинговани и кабрио модели.

Също така се очаква и присъствието на няколко автомобила с марка Вартбург, като един от тях ще е най-старият – Вартбург 311, производство от 1965 г., собственост на Петър Георгиев от  Добрич.

Началото на Събора е в 10.00 часа, с регистрация и подреждане на централния площад в града, пред паметника на Петко Славейков. Официалното откриване на мероприятието ще започне в 11:30 часа и ще бъде поставено от кмета на Трявна Дончо Захариев. Той ще представи своя ретро автомобил с марка ЗАЗ – 965 от 1963 г.


Една от атракциите на събитието ще бъде правителствения автомобил – Чайка от Велико Търново, собственост на Иван Александров.

Съборът се провежда под егидата на кмета на Трявна, който след приключването на парада ще връчи специалната награда „Купата на кмета“, както и отличия, грамоти и награди на победителите в няколко категории.


В програмата е включено шествие по улиците на Трявна и Плачковци, както и поднасяне на венец пред паметника на Петко Славейков, което ще започне в 14:30 часа.

Програма на 15-ти
Трабант събор 26.05. 2018 г. – Трявна

10:00 ч. – 11:30 ч. – Регистрация и подреждане на автомобилите пред паметника на Петко Славейков в гр.Трявна.

11:30 ч. – Представяне на автомобилите и официално откриване от кмета на гр. Трявна – Дончо Захариев.

11:30 ч. – 13:30 ч. – Оценяване на автомобилите от жури и овеселителна част.

13:30 ч – Поднасяне на венец на паметника на Петко Славейков.

13:45 ч. – Награждаване на всички участници и връчване на призовете след оценката на журито.

14:30 ч. – Обиколка на гр. Трявна и разходка до гр. Плачковци.

За контакти:

Илиян Кунчев – 0888/ 63 88 89
Светослав Йотов – 0878/ 70 03 75
Ангел Пеев – 0898/ 56 66 05

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар