Новини|16.05.2018 14:41

Затварят улици в Габрово, заради Карнавала и други събития

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Във връзка с празничните прояви и карнавалното шествие в Габрово, ще бъдат въведени временни ограничения на движението, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В петък, 18 май, от 18.00 ч. до 22.00 ч., при необходимост, ще бъде спряно движението на автомобили по ул. „Скобелевска“ и площад „Възраждане“.

В събота, 19 май, за времето от 12.30 до 13.30 ч., когато ще се осъществи организираното транспортиране на макетите, участващи в карнавала, до началната точка на шествието, е възможно известно затруднение в движението по направлението Дом на хумора и сатирата – ул. „Брянска“ – пл. „Игото“, както и по ул. „Юрий Венелин“ до Централна поща.

Бул. Априлов /от Централна поща до пресечката с ул. Р. Каролев/, пл. Възраждане и ул. Скобелевска ще бъдат затворени за движение от 12.00 ч. до приключване на карнавалното шествие. Таксиметровата пиаца пред ДТ “Рачо Стоянов” ще работи до 13.00 ч.

Площад „Възраждане“ /участъкът от пресечката с Л. Донков и ул. Възраждане/ ще остане затворен за движение до около 03.00 ч. в неделя, 20 май.

Забранява се паркирането на автомобили по ул. „Скобелевска“ и по бул. „Априлов“, в участъка от пл. „Игото“ до Централна поща, и по ул. „Скобелевска“, в района на паметника на Чардафон Велики.

Оставените там автомобили трябва да бъдат преместени до 07.00 ч. на 19 май, събота. Ул. „Съзаклятие“ в посока сградата на Община Габрово ще бъде затворена за движение в 12.00 ч.

След 12.00 часа, по бул. „Априлов“ /в отсечката от кръстовището с ул. Райчо Каролев до Централна поща/ в две колони ще бъдат разположени макети.

Отворени за движение остават ул. „Райчо Каролев“ и ул. „Успех“.

Между 12.00 ч. и 17.00 ч. автобусите на обществения транспорт в централната градска част ще преминават по ул. „Юрий Венелин“. От 17.00 ч. до 20.30 ч. автобусите ще се движат в направлението юг-север до Централна поща и в посока север-юг до Автогара Габрово, като след 20.30 ч. отново ще преминават само по ул. „Ю. Венелин“.

След 17.00 ч. движението на останалите автомобили, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. „Николаевска“, ул. „Цанко Дюстабанов“, пл. „Първи май 1876“, ул. „Шипка“ и ул. „Орловска“, а от северната към южната – по бул. „Стефан Караджа“, ул. „Емануил Манолов“, ул. „Македония“ /зад Централна поща/ и бул. „Априлов“.

В 17.00 ч. се затваря за движение ул. „Д-р Н. Василиади“ /от автогарата до блок „Дунав“/. На ул. „Христо Ботев“, в района на кръстовището с ул. „Осми март“ и ул. „Орловска“, полицейски служители ще регулират трафика, като ще насочват автомобилите, пътуващи в посока кв. Трендафил и Русевци по ул. „Ивайло“ и „Брянска“ за Търговска база, а тези – с посока на движение към Шиваров мост – по ул. „Орловска“, „Ц. Дюстабанов“, „Априловска“ и „Ю. Венелин“.

От 08.00 часа на 19 май  до приключване на празника, ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната палата.

В неделя, 20 май, движението по ул. „Скобелевска“ и пл. „Възраждане“ ще бъде забранено за времето от 18.00 ч. до 22.00 ч. Ограничението не важи за таксиметровата пиаца пред сградата на ДТ „Рачо Стоянов“.

През празничните дни е възможно да бъдат въвеждани и други частични ограничения в движението на МПС, в зависимост от провеждането на обществени прояви.

С цел недопускане на инциденти, полицията призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Движението ще се осъществява през новооткрития Тунел Шипка и през разработебия анален пръстен на Вилъджера!

  • вилажера ще дефилира с любимия си пръч и маскиран като самия себе си с клошарския балтон и ушанката.

Напиши коментар