Новини, Общество|15.05.2018 11:17

Област Габрово е намаляла с 1 600 души през 2017 г.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

През 2017 г. в резултат на отрицателния естествен прираст населението на област Габрово е намаляло с 1 600 души, оповестиха от Териториално статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

Броят и структурите на населението се определят от размерите и интензивността на неговото естествено и механично (миграционно) движение. Разликата между живородените и починалите представлява естественият прираст на населението.

Намалението на населението, измерено чрез коефициента на естествения прираст, е минус 14.4‰.

Коефициентът на естествения прираст в градовете е минус 10.5‰, а в селата – минус 31.8‰. По този показател областта се нарежда на предпоследно място след област Видин – минус 16.2‰.

Съществено влияние върху броя и структурите на населението в областта оказва и механичният прираст (нетното салдо от външната миграция), който също е отрицателен – минус 480 души. Той се формира като разлика между броя на заселилите се и изселилите се от областта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Как става така – най-много усвоени евро-средства на глава от населението в Габровска област и най-бързо топящ се град откъм население ?! Но за сметка на това пък ни заселват града с цигани, които успешно са започнали да интегрират останалото българско население. Мръсна комунистическа сган, не ви ли идва на акъла, че и вашите деца ще страдат от гнусните ви кражби!

Напиши коментар