Новини, Спорт|14.05.2018 9:58

„Гората на страха“ край Габрово събра над 150 пилоти

снимка: Община Габрово

Този уикенд Габрово беше четвъртата спирка на републиканския шампионат по еднуро. Близо 150 пилоти от всички класове участваха в надпреварата „Forest of fear 2018“, организирана за поредна година от местния клуб „Екстрейм Рейсинг“. Състезанието се проведе в два етапа.

снимка: Община Габрово

В събота, в местността Узана, беше навигацията, със старт-финал пред хотел „Импулс“. За „Профи“ и „Експерт“ трасето беше с дължина от 90 километра, а за клас „Стандарт“ – 70 км. В неделния ден състезанието се проведе на мотополигона край село Донино. Ендурокрос (състезание на затворено трасе) е и най-зрелищно за наблюдаване от зрителите.

снимка: Община Габрово

Пилотите демонстрираха уменията си в преодоляването на различни естествени и изкуствени препятствия – гуми, камъни, дървени трупи и т.н. Наградите връчиха кметът на Община Габрово – Таня Христова и арх. Николай Меразчиев – заместник – кмет „Устройство на територията, инфраструктура и екология“.

снимка: Община Габрово

Те самите също получиха медали от организаторите – заради подкрепата, която оказва на спорта Община Габрово. За пръв път през този сезон имаше състезание и за клас „Мини джуниър“, в който караха трима малки таланти от клуба-домакин.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Още снимки от състезанието можете да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

2 коментара

  • Умопомрачени петролни деривати съсипват Балкана. Карат без номера по пътищата, нарушават спокойствието и чистота по пътеката между Узана и Шипка. Грозни и мръсни мутанти от рода на mad max.
    Вече има и в района на Градище такива изчадия на Ариман.

  • В цяла Европа карат така, вервайте ми•Целите им гори са изсечвни и изорани от стада рокери с Харлита.
    Само изастаналите руснаци на разрешават, защото Путин е диктатор.

Напиши коментар