Свържи се с нас

Новини

Посланикът на Украйна посети Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Вчера, 24 април, посланикът на Украйна Н. Пр. Микола Балтажи посети Габрово. На работна среща с областния управител на Габрово Невена Петкова той обсъди възможностите за разширяване на икономическите връзки и културния обмен.

Визитата бе по инициатива на Негово Превъзходителство и включи още среща с кмета на община Габрово, директора на Габровската търговско-промишлена палата и представители на бизнеса. В срещата при губернатора участваха още заместник – областният управител Росен Цветков и гл. експерт ОМП Валентин Станков, който е и секретар на Областната комисия „Военни паметници“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Още в началото на разговора посланик Балтажи подчерта, че винаги усеща топло отношение към него и среща много приятели в България. Той разказа за някои от настъпилите промени в Украйна, както и за реформите, които се извършват в момента във военната сфера и сферата на образованието.

Особен акцент постави върху борбата с корупцията. „Всички тези реформи се случват с подкрепата на Европейския съюз и САЩ“, подчерта посланикът. Той коментира още, че Украйна напредва в своето икономическо развитие въпреки кризата, добавяйки, че страната активно инвестира в инфраструктура, пътища и други проекти в различни области.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на разговора посланикът поиска съдействие за изграждане на паметна плоча на загинали украински воини в Руско-турската освободителна война. Предложено бе да се проведе среща на бизнеса от двете държави, в която участие да вземат фирми с различни сфери на дейност, както и да се проучи възможността област Габрово да се побратими с украинската област Чернигов, като се търси работещо партньорството във всички сфери, както на икономиката така и на културата.

снимка: Община Габрово

В хода на разговора с кмета Таня Христова и нейния екип се откроиха няколко теми, свързани с установяване на контакти между Габрово и Одеса и по-специално организаторите на хумористичните фестивали, които се провеждат на тяхна територия.

Христова и Н. Пр. Балтажи коментираха участие на представители от побратимения на Габрово град Чернигов в следващото издание на Innovation Camp тази година, участие на Габрово в туристически форуми и изложения, с цел промотиране на дестинацията и местния културно – туристически продукт.

Двамата отдадоха заслуженото и почетоха паметта на украинските войни, загинали за Освобождението на България преди 140 години. Габровският кмет и украинският посланик обсъдиха още провеждането на летен лагер, в местността Узана, за деца пострадали от военните действия в Донбас.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

 1. инфо

  25.04.2018 at 12:10

  Прерязал е лвнтичката ба завода за аФтобуси, дето милиционерчето Климент Кунев ви го обеща 2012-а гадина.
  Ще излизат по 600 аФтобуса ГАЗ на месец, дето работят само с метана на Цецу Тъпуту!!!
  Слава Украiне!
  Пiдорам слава!!!

 2. ВиллаДебилла

  25.04.2018 at 16:11

  Истината е, че Путев нарочно окупира Усраина, за да не могат шефовете на ЛАЗ да открият завод в Гербово.
  Те бяха обещали и на Русе и на Долно Нанагорнище, ама те курвите ако даваха на всеки, на който са обещали…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица