Новини, Общество|24.04.2018 9:37

Пролетното почистване на Габрово събра 212 тона отпадъци

снимка: Община Габрово

С важен резултат приключи кампанията „Пролетно почистване 2018: Обери боклука“. След едноседмично почистване в различни територии на община Габрово, справката показва, че по време на еко акцията са били почистени 212 220 кг отпадъци, като с най-голямо количество са строителни отпадъци от нерегламентирани сметища и битови отпадъци от домакинствата.

снимка: Община Габрово

Всички отпадъци са транспортирани до Регионалното депо за неопасни отпадъци – Габрово, където те ще претърпят последващо третиране – рециклиране, компостиране или депониране.

снимка: Община Габрово

В тазгодишното пролетно почистване се включиха институции, училища, детски градини, фирми и граждани, като крайната численост на участниците показва над 1 500 души.

Част от „Пролетно почистване 2018: Обери боклука“ беше и организираният за първи път в Габрово мобилен пункт за приемане на опасни отпадъци от домакинствата.

След двудневната акция, в пункта са предадени 319,7 кг опасни отпадъци, от които лекарствени препарати – 10,6 кг, перилни препарати, киселини, бои, лакове и фотографски вещества – 276,1 кг; предмети, съдържащи живак – 3 кг; батерии – над 30 кг.

Партньори на инициативата бяха фирмите „Пътстрой-Габрово“ и „Димас“, а чували и ръкавици за почистването бяха осигурени от „Екобулпак“ АД.

Община Габрово благодари на всички участници в „Пролетно почистване 2018: Обери боклука“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

  • нищо не сте изчистили. жалкият анално роден плъх вилажера още бълва тук. а забравя за партийното си минало.

  • Някой да е чувал соросоид/ комунист да изчисти нещо освен еврофондове и ДДС? Да дари нещо освен на братята роми? Да помогне на болни деца или стари хора? Да построи нещо освен палати на Гиргините, в Банкя и по Лайноморието? Няма и да чуете. Това са потомци на цигани като Тодор Живков и селски ку*ви като ЦЕНКА ЦАЧЕВА. Това са паразити, мърши, плъхове, безродници, слуги на най – долната нация изкензана в цивилизацията – краварската и наглосаксонската. Целта в живота им е да плюскат, да се*ат и да леят помия.
    Затова всеки път като си подадат зурличките от трапа – с мечешки шут обратно.

  • Финалният резултат е да си гледат работата, а не да се правят на боклукчии и да изземат функциите на БКС. Работата им е административно обслужване. Това са хора, които са се подготвяли за служители, а не за боклукчии. Организацията е Ленински съботник. Кметицата явно не е надживяла комсомола.

Напиши коментар