Култура, Новини|23.04.2018 11:23

Библиотеката представя „Тая земя, оная земя“

снимка: РБ „Априлов – Палаузов“

В Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ ще бъде представен сборникът с разкази „Тая земя, оная земя“, а публиката ще има възможност да се срещне с авторката Иванка Могилска. Събитието ще се проведе на 25 април, сряда, от 17.15 часа.

снимка: РБ „Априлов – Палаузов“

„Тая земя, оная земя“ е сборник с 47 кратки разказа с най-обикновени герои, на които им се случват обикновени неща, които за тях обаче са съвсем необикновени – драматични, еуфорични, зависи кой как е склонен да приема живота.

Редакторката на книгата – Мария Донева – я определя като книга за миговете: „За всичко, което може да се случи между две съседни секунди. За чувствата, които приглушават нюансите си заедно със слънчевата светлина, пълзяща по стената в топъл следобед. За ярките, макар и понякога неосъзнати прозрения. За острите безпричинни чувства, след които всичко се променя, макар че нищо не се е случило.

Разказите на Иванка Могилска са очарователни със своята крехкост и краткост. Тяхната формула е – обикновени герои в обикновени обстоятелства посрещат най-яркия миг от живота си без предупреждение, а после дълго гледат след него. Разкази на ръба между ежедневното и магичното, топли, туптящи, живи, с въздействие, което бавно отшумява в читателя.“

Можете да прочетете или да чуете разкази, записани от авторката, на сайта на книгата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар