Новини|23.04.2018 10:47

Габрово кандидатства за предприемчив европейски регион

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово се включи в надпреварата за присъждане на наградата „Предприемчив европейски регион“ за 2019 година, информира Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Инициативата на Комитета на регионите отличава европейски градове с авангардни и новаторски политически стратегии в областта на предприемачеството.

Предложението на Габрово за предприемчив европейски регион цели да превърне града в подходящо място за глобални продукти и решения, където се правят експерименти с нови технологии. Идеята е да се създадат условия за иновации в съществуващите предприятия и да се привлекат нови инвеститори.

Кандидатурата изтъква потенциала на Габрово като един от най-големите индустриални центрове в отраслите машиностроене и инструментална екипировка. Отчетена е активната работа с местните фирми, академичните среди, неправителствените организации, отговорните институции и политиците. Градът бе домакин на няколко иновационни лагера, дни на предприемачеството, бизнес диалози и други.

Изпълнението на стратегията за предприемчив регион би допринесло за позициониране на града като „Технологичното сърце на България“, което ще подобри интернационализацията на габровската икономика.

Кандидатите за наградата „Предприемчив европейски регион 2019“ (ПЕР) ще бъдат оценявани по критерии като политическа визия и ангажираност, многостепенно управление, партньорство и сътрудничество, изпълнение на заложените мерки, комуникационни действия. Церемонията по връчване на наградите е планирана в периода 4 – 5 юли 2018 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

  • Това е абсолютно задължително, имайки предвид колко много заводи и работни места се разкриват непрекъснато в Габрово.

  • Какви мерки предприе офщината за 12 години за привличане на инвеститори, които да разкрият работни места? Колко работни места се отвориха и колко се закриха за 12 години? Хора не се привличат с градинки, а с възможности за достойно платен труд. В противен случай правите градинки не за габровци, а за циганите, които (се) заселват всеки ден все повече и повече.

  • Открили сме няколко работни места във фирма Баджо и в приятелските фирми, дето заедно стях източваме Еврофондовете.
    Това малко ли ви е?

  • Какви стратегии, какви иноваци и цялата камара щуротии написани в статията?!?
    То в село Гербово хора не останаха, те награда за предприемчив район се надяват да вземат …

  • „награда за предприемчив район се надяват да вземат“ – да вземат – това е истината. Не искат да дават и правят, искат да вземат пак.

Напиши коментар