Новини, Общество|18.04.2018 12:15

Първо място за ПТГ „Д-р Никола Василиади“ на състезание

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Емилио Траянов, Йоана Колева и Траяна Костадинова, ученици в 11 „б“ клас на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, се представиха по великолепен начин и завоюваха първо място на Общинското ученическо състезание, на тема: „140 години от Руско-турската освободителна война (1877-1878)”.

Младите „василиадевци“ направиха силно впечатление, въпреки техническата насоченост на обучението си, показвайки много сериозна общообразователна подготовка, дело на преподавателите по история и цивилизация в гимназия Илияна Кожухарова и Цветанка Генчева.

Тримата ученици представиха интересна и завладяваща презентация по темата, с която приковаха вниманието на всички присъстващи и на останалите участници във форума. Видно бе усърдието и старанието, което бяха вложили учениците при своята подготовка.

Успехът за тях е още по-ценен и впечатляващ, тъй като трябва да се има предвид, че в 11 клас учениците обръщат повече внимание на своята подготовка по специалността, но любовта им към общообразователните дисциплини не намалява.

Общинско ученическо състезание, на тема: „140 години от Руско-турската освободителна война (1877-1878)”, се проведе през миналата седмица в Ритуалната зала на Община Габрово.

В историческата надпревара участваха ученици от три възрастови групи. Децата, от началната степен, изработиха постери с паметници на загиналите руски воини и български опълченци.

Средношколците, от втората възрастова група, отговаряха на въпроси, свързани с историческите факти от Руско-турската война, а отборите в третата възрастова група се представиха с презентации по темата.

В първа възрастова група двата отбора получиха равен брой точки и първите места бяха две – за отборите на ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Иван Вазов“.

Във втора възрастова група първо място зае отборът на ОУ „Ран Босилек“. При най-големите  първото място бе поделено от отборите на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

С приветствие към участниците в състезанието се обърнаха кметът Таня Христова и началникът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов. Всички призьори бяха наградени от председателя на СБУ – Габрово Ренета Колева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар