Новини, Общество|11.04.2018 17:18

Общината стартира кампанията „Зелено Габрово“

снимка: Община Габрово

Община Габрово, чрез общинско предприятие „Благоустрояване“, кани гражданите да се включат в кампанията „Зелено Габрово“, която продължава традицията за облагородяване на градската среда. Новината съобщиха от администрация на кмета.

Инициативата цели да мотивира хората да съхраняват и развиват градското биоразнообразие, което е възможно единствено чрез изграждане на персонално отношение за оценяване, запазване и разумно ползване на природните ни дадености.

Изключително важни са и кампаниите с образователна цел за активиране и включване в дейностите по опазване и поддържане на зелената система на града.

Със средствата на ОП „Благоустрояване“, което ще предостави посадъчен материал, желанието и труда на жителите на Габрово, проявили интерес да се включат, се предлага междублоковите пространства да станат едно по-добро и красиво място.

За да участвате в кампанията е необходимо:

– Да заявите Вашето желание за участие на тел. 066 985 047 и 0884 842 251 или на e-mail: zeleno@gabrovo.bg като посочите район за облагородяване, телефон и лице за контакт /заявки за участие се приемат до края на м. април 2018 г./.
– Да имате желание да участвате със собствен труд – растителността ще бъде предоставена от ОП „Благоустрояване“, а ангажиментът по засаждането изцяло Ваш.
– Да имате желание да се грижите за новозасадената растителност, за което ще Ви бъдат предоставени съвети от екипа на организаторите.
– Избраният от Вас терен трябва да бъде общинска собственост – кампанията не включва терени частна или държавна собственост. Ако не сте сигурни в собствеността на терена, нашият екип ще направи справка.

Местата за участие са ограничени като последователността ще се определя по реда на приемане на заявките.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

10 коментара

 • Вий садете, пък ний посли ша утчитем пруекта.

 • КОЙ е шефа на „Благоустрояване“-озеленяване?

 • Подхвърлихме им на БйеСйеПйе-ту няколко оглозгани кокала от свинското със зеле и веднага спряха да искат извънредни заседания за циганизацията и за корупцията.
  Винаги сме били братски партии с тях и сме си помагали в критични моменти.
  Рожби сме на една славна Партия-Майка все пак…

 • Държавата е пред нечувана обществено-политическа война.
  От ЧЕЗ поискаха 51% увеличение цената на тока, а народът е готов да изхвърли отново правителството на Бойко Борисов.

  Енергийният експерт Еленко Божков обяви, че цялата схема е ясна, а увеличението цената на тока е, за да може в касата на ЧЕЗ да влязат 180 милиона.
  В социалните мрежи хората се решени, че това няма да бъде допуснато, което кореспондира със ситуацията, когато отново токът беше причина за оставката на Борисов. Простите сметки показват, че всеки втори е готов да участва в протести, ако от ЧЕЗ и КЕВР не преосмислят намеренията на електродружествата и увеличението бъде факт….
  Следва политическа криза и промяна на правителството, прогнозира Божков. Той обяви, че средно цената на поскъпване ще бъде 18%. Тя се калкулира от искането за скок на нощната енергия с 51%, с 35% на цената за достъп, с 34% на цената за пренос, с 5% на дневната тарифа.

 • Герберити падат, падат от небето,
  Кратунко ми падна на сърцето!!!

 • плюя на водния цикъл.

 • Понеже е модерно футболистите да са черни, ние заселваме мургави, за да имаме елитни футболисти.

 • Циганите , ако не сте го разбрали още, ги заселваме тук, за да има нашите дупетати на кого да си прехвърлят фирмите за източване на ДДС.
  Другарят Гамизов го осветиха копелетата от БОЕЦ, ама сега сме пуснали димната завеса пред НАП, за да не може да се разбере, че и другарите Сорослав Ромчев и Цветомор Боклуков са в кюпа и то с мнооого…
  А така имаме роми-милионери със знак минус отпред.
  ✌😀😆

Напиши коментар