Култура, Новини|11.04.2018 11:12

Спектакъл ни пренася назад във времето по калдъръмените улички на Етъра

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Проект „Назад по калдъръмените улички…“ ще изпълни ДТ „Рачо Стоянов” в рамките на Програма Култура 2018. Общата стойност на проекта е 17 380 лева, а съфинансирането от страна на Община Габрово е 11 000 лв., информираха от администрацията на кмета.

Проектът цели създаването на спектакъл , който по ефектен начин да пренася публиката назад във времето, по калдъръмените улички на ЕМО „Етър”. За основа на спектакъла ще бъде използван „Шибил” на Йордан Йовков. Разказът е част от сборника „Старопланински легенди”.

снимка: ЕМО „Етъра“, Архив

Миналото, с което писателят ни среща в легендите, никога не е привнесено самоцелно. Героичното е осмислено по нов начин чрез духовно възвисяване на личността. Любовта е разкрита като магия, която покорява и завладява, като нравствен дълг и възможност за духовно пречистване.

В рамките на проекта ще бъдат изнесени три представления с участието на актьорите от ДТ „Рачо Стоянов”, както и танцьори от местните ансамбли.

В художествения екип са поканени художникът Елена Иванова, композиторът Георги Петков и хореографът Лъчезар Захариев. За главната роля е ангажиран Иван Юруков – актьор от Народен Театър „Иван Вазов”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар