Новини|29.03.2018 9:50

Седмицата на гората започва от 2 април в Габрово

снимка: Община Габрово, Архив

На 2 април в Габрово ще бъде даден официален старт на Седмицата на гората. Тя се чества още от 1925 г., а тазгодишното издание ще премине под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“.

Гости на събитието ще бъдат представители на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите, държавни предприятия, дирекции и стопанства от цялата страна, браншови организации.

Ще бъдат раздадени ежегодните награди за „Лесовъд на годината – 2017“ и „Служител по контрола и опазване на горските територии за 2017 година“. Предвидено е традиционно залесяване, в което ще участват служители в горската система, представители на институции.

снимка: Областна администрация – Габрово

Програмата за Седмицата е утвърдена от министъра на земеделието и храните и ще започне още на 30 март, когато стартира Националната инициатива „Лесовъд за един ден“. За област Габрово са предвидени мероприятия в териториалния обхват на Северноцентрално държавно предприятие.

С беседи и интерактивни игри ученици от Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна ще бъдат запознати с дейността на горските служители, ще могат да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат там.

Организатори на събитието са Изпълнителна агенция по горите, Северноцентрално държавно предприятие, със съдействието на Областна администрация – Габрово и Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар