Георгия Рачева и Павел Митков представиха „Театърът – близо до сърцето“

Фотограф: Радослав Делийчев

През тази седмица, по случай международния празник на Театъра, създателят на една от водещите и утвърдили се в България модни марки в мъжкото облекло и аксесоари GIAR – дизайнерът от Габрово Георгия Рачева, заедно с художника Павел Митков, представиха в столицата своя нов общ проект.

Фотограф: Радослав Делийчев

Съвместната изложба, носеща поетичното заглавие „Театърът – близо до сърцето“, официално бе открита в Народния театър „Иван Вазов“ в София, а събитието бе уважено от личности, свързани с театъра, артисти, представители на различни институции и ценители на изкуството.

Фотограф: Радослав Делийчев

Изложбата, обединяваща два вида изкуство, които от своя страна отразяват трето – театралното, събира 13 картини, на всяка от които са изобразени/изрисувани български театри и такива от други европейски градове.

Фотограф: Радослав Делийчев

Върху платната са инсталирани вратовръзки и те са основата, върху която се рисува. Съчетанието на вратовръзки, платна и бои е с театрална цел, и в този смисъл може да бъде интерпретирано по няколко начина. От една страна това е една смела арт инсталация, а от друга – елементът вратовръзка е близък до ежедневието, тъй като той е представителна и официална част от облеклото.

Фотограф: Радослав Делийчев

Приложимата част – вратовръзката “притежава” част от театъра, след като той бъде нарисуван върху тази инсталация. Ако вземеш вратовръзка от картината, ти вземаш част от този театър, а когато я сложиш върху себе си – театърът е близо до сърцето ти!

Фотограф: Радослав Делийчев

„Театърът – близо до сърцето“ е едно различно “представление” на българската културна сцена, съчетавайки художествена проява и експеримент с арт акценти. Изложбата ще остане позиционирана в Народния театър в София и може да бъде разгледана до Великден.

Фотограф: Радослав Делийчев

Още снимки от събитието можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар