Новини, Политика|23.03.2018 17:26

Габрово се присъедини към Кохезионния алианс

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово и председател на българската делегация в Комитета на регионите Таня Христова подкрепи Декларацията за присъединяване към Кохезионния алианс.

Документът бе подписан от групата български кметове, участващи в пленарната сесия на Комитета на регионите на ЕС в Брюксел, проведена на 22 и 23 март 2018 г.

В подписания документ се казва: „Политиката на сближаване е основната европейска инвестиционна политика за постигане на целта за икономическо, социално и териториално сближаване, залегнала в договора за ЕС. Така политиката на сближаване носи ясна добавена стойност, създавайки работни места, осигурявайки устойчив растеж и модерна инфраструктура, преодолявайки структурните пречки, укрепвайки човешкия капитал и подобрявайки качеството на живот. Тя дава възможност и за сътрудничество между регионите, градовете и общините от различните държави членки, както и сътрудничество с частния сектор, институциите на знанието и социалните партньори на регионално равнище“.

„Като Алианс за сближаване работим заедно за постигане на силна политика за насърчаване на икономическото, социалното и териториалното сближаване в Европейския съюз след 2020 г.“, се пише още в Декларацията за принципите на Алианса за сближаване.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Ние с Томито отиваме до Брюксел, да си купя нови обувки и ново костюмче, а вие през това време ми интегрирайте ромите!
    ,Je Sui’s Tanya Kratunkoff!!!

Напиши коментар