Новини, Спорт|23.03.2018 10:42

Севлиево ще е домакин на световния шампионат по мотокрос

снимка: Община Севлиево

Севлиево се подготвя за европейския и световния шампионат по мотокрос. Стартовете ще се проведат на 26 август на мотополигона „Горна Росица” край града. Това трасе нееднократно получава признание за №1 на планетата.

снимка: Община Севлиево

Организирането на състезанията от най-висок ранг е възможно след като правителството отпусна допълнително към бюджета на Министерство на младежта и спорта над 1,6 млн. лева.

снимка: Община Севлиево

С тези средства ще бъде платена таксата за провеждането на кръговете от световния шампионат по мотокрос за класове MXGP и МХ2 и европейския ЕМХ125/ЕМХ250 в България тази година. Това ще позволи на родните състезатели да участват с български лицензи, тъй като досега им се налагаше да използват чуждестранни.

снимка: Община Севлиево

Подготовката на трасето „Горна Росица” тече с пълна сила. Полигонът трябва да отговори на изкисванията на Международната федерация по мотокрос, представителите на която съвсем скоро ще пристигнат в Севлиево, за да се запознаят с обстановката.

снимка: Община Севлиево

Необходимо е да се създадат подходящи условия както за състезателите и техните екипи, така и за промоутърите, медиците и публиката.

снимка: Община Севлиево

„Радостен съм, че на този полигон отново ще има състезания от световна класа. Мотокросът е една от емблемите на общината и кауза, за която дълго се борихме, но срещнахме разбиране и подкрепа”, каза д-р Иван Иванов и благодари на всички, с чиято помощ Световният шампионат се завръща на полигона в Горна Росица.

снимка: Община Севлиево

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар