Новини|22.03.2018 9:20

Габровското „ВиК“ ще инвестира над половин милион през тази година

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

През 2018 г. „ВиК“ – Габрово предвижда да инвестира повече от 512 хил. лева за подобряване на водоснабдителната система на територията на общините Габрово, Дряново и Трявна. Инвестиционната политика на дружеството е съобразена и съгласувана с тази на Общините.

В Община Габрово ще продължи работата по реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на ул. ”Осми март”. Предвидена е подмяна на водопроводната мрежа на ул. ”Ген. Николов” и ул. ”Христо Смирненски” в района на Гаровия площад.

Предвижда се реконструкция на разпределителната мрежа в селата Драгановци и Янковци и на част от ул. ”Стефан Караджа”. Тази инвестиция е съобразена с рехабилитацията на пътя Габрово-Севлиево, която се извършва от АПИ.

Във връзка с проблемите с водоснабдяването на кв.Чехлевци, се предвижда проектиране и изграждане на допълнителна връзка от вътрешната водопроводна мрежа на гр. Габрово. Общо за Община Габрово е предвидена реконструкция на 7,1 км. водопровод, като за това са заделени 319 110 лева.

Успоредно с това е включена реконструкция на довеждащ водопровод в село Музга, като инвестицията от 25 хил. лева е в активи Публично-държавна собственост.

На територията на Община Дряново предстои реконструкция на 1,84 км водопроводна мрежа. 1,528 км водопроводна мрежа на стойност 90 798 лева предстои да бъде подменена на територията на Община Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар