Новини, Общество|20.03.2018 16:15

Благотворителният концерт за новия храм в Габрово събра 4 356 лв.

снимка: Община Габрово

4 356 лв. успя да събере благотворителният концерт, в подкрепа на новия храм в квартал Младост, информираха от Община Габрово. Над 700 габровци станаха дарители на новия православен храм като присъстваха в зала „Орловец“ на благотворителното събитие.

снимка: Община Габрово

3 555 лв. са приходите от билети, а други 801 лв. постъпиха в кутията за дарения за храма, поставена във фоайето на спортната зала преди концерта. Така общата сума след благотворителния концерт, организиран в подкрепа на новостроящия се храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ възлиза на 4 356 лв.

снимка: Община Габрово

Парите вече са предадени на архиерейския наместник на Габровска духовна околия отец Руслан Личев и ще бъдат преведени по банковата сметка на храма.

снимка: Община Габрово

В навечерието на големия православен празник Благовещение ще бъде обявена общата сума на средствата, събрани от началото на благотворителната кампания, наречена „ДА БЪДЕ новият храм на Габрово“ както и напредъкът на строителните дейности по храма.

снимка: Община Габрово

Община Габрово благодари за подкрепата на всички участници в концертната програма и на тези, които се грижиха за организирането и техническото обезпечаване на спектакъла!

снимка: Община Габрово

Община Габрово благодари на всички дарители, дошли в залата като публика за благородството и вярата им в нашата обща кауза! Да бъде новият храм на Габрово!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар