Новини, Общество|19.03.2018 17:25

Родна картинка: Габровци сами ремонтират улица!

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Когато Общината абдикира от задълженията си и не помага на хората, хората сами решават да вземат нещата в ръце и да помогнат на Общината. Явно това е принципът, който следват жителите на ул.“Дружба“ в габровския квартал „Лисец“, които от години насам сами ремонтират осеяната с дупки улица.

Оказва се, че всяка пролет поне от 7-8 години насам хората, живеещи на въпросната улица, са изправени пред безхаберието и непукизма, и  са принудени сами да запълват с цимент „кратерите“ пред домовете си. При първия дъжд или снеготопене, водата  която се стича по  стръмната улица започва да се събира в мазите на къщите.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Това алармираха до редакцията на „Габрово Нюз“ граждани, чиито жилища са разположени на намираща се в окаяно състояние улица.  За проблема е сигнализирано до Община Габрово още миналата пролет, но адекватни мерки до ден днешен не са предприети. „Идваха, гледаха, умуваха и накрая нищо“, сподели жител от ул.“Дружба“, който риторично запита дали данъците на хората се изразходват целесъобразно.

По думите му приличащата на „лунен пейзаж“ улица е натоварена и използвана от живеещите в квартала. Хората искат да им бъде обърнато внимание и макар не цялостно, то поне частично, улицата да бъде асфалтирана и да не влагат повече лични средства по нея, с което се надяват проблемът им да  бъде разрешен.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Какво ще последва и каква ще бъде реакцията на компетентните органи по случая предстои да разберем. Ако и Вие имате новина, или желаете да покажете Вашия поглед събитията от деня, изпращайте ни снимки, коментари, мнения и сигнали на адрес: info@gabrovonews.bg, а ние ще ги предоставяме на вниманието на широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар