Икономика, Новини|15.03.2018 10:36

КНСБ стартира „Ние също можем“ в Габрово

снимка: КНСБ – Габрово

Стартира проектът на КНСБ „Ние също можем“ на територията на община Габрово. Той е част от Националния план за действие по заетостта за 2018 година и е финансиран от държавния бюджет, информираха от Регионалния съвет на синдиката. Реализацията е в партньорство с Агенцията по заетост чрез Дирекция „Бюро по труда” – Габрово.

снимка: КНСБ – Габрово

Петнадесет безработни лица, на възраст над 50 години, продължително безработни и лица с увреждания, с не по-ниско от 10 клас образование, започват курс по ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности – интеркултурно поведение”.  След него ще получат знания по част от професията „Социален асистент”, специалност „Подпомагане на възрастни”.

Обучаваща институция е Центъра за професионално обучение на КНСБ. Бенефициентите ще бъдат обучавани в Дома за възрастни хора с физически увреждания, които са партньор по проекта на КНСБ в Габрово.

По време на курса на лицата се заплаща стипендия за присъствен ден, а след обучението по ключова компетентност ще получат сертификат. Удостоверение за професионално обучение ще вземат бенефициентите, успешно положили изпит по теория и практика.

Тогава на част от тях ще се даде шанс да влязат в заетост за 3 месеца, като сключат трудови договори със съответните работодатели. Преди броени дни стартира проектът на синдиката и в Дряново. Там партньор е Община Дряново, а лицата ще се обучават в социални институции в града.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар