Новини, Спорт|14.03.2018 9:05

Започна пролетният дял на Неделната по футбол на Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Стартира пролетният полусезон на Английската неделна футболна лига на Габрово. Втората част на сезон 2017/2018 започна с някои промени.

Два отбора смениха имената си, а на мястото на отказалия се „Kamenitza“ се включи нов отбор. Това е „ФК Шумата“, който стартира с актива на отказалите се предшественици и с тяхната програма в първенството. Есенният лидер „ВАС Етъра“ вече се казва Pasta Gabrovo, а ФК „Габрово – Палаузово“ се преименува на ФК „Палаузово“.

В първия кръг бе записано и първото неявяване на отбор, като изключим отказалия се тим на „Kamenitza“. Организационни проблеми попречиха на „Приятели“ да играят и те загубиха служебно от тима на „FC Eagles“.

Есенният лидер „Pasta Gabrovo“ продължи победният си ход, надигравайки трудно „Идеал Стандарт Видима“ с 3:0. Петър Костадинов откри резултата, а Васил Нанков оформи резултата с два гола.

В много оспорван мач „Рио“ поднесе изненадата на кръга и победи „New Boys“ с 2:1. Точни за победителите бяха Деян Пенев и Светослав Стефанов.

„Веспа“ стартира ударно, разгромявайки „Вихър Яворец“, с 14:1. Шест гола отбеляза Павел Пайнаров, хеттрик вкара Здравко Христов, а по два добавиха Павел Лолев и Янко Сергеев.

Шампионите от „ФК Стеф – Фреш“ също бяха убедителни, надигравайки дебютантите от „ФК Шумата“ с 8:1. По четири гола вкараха Ивайло Илиев и преквалифицираният от вратар в нападател Стефан Кожухаров.

„ФК Ястребите“ също спечелиха с двуцифрен резултат, побеждавайки „Street football“ с 10:1. Четири гола отбеляза Деян Коев, а с по два се отчетоха Теодор Станчев и Нено Караджов.

В най – интересната среща от кръга, „ФК Старо Село 777“ победи „ФК Палаузово“ с 9:4. За селекцията на Бисер Тотев и Пенко Стефанов, по два гола вкараха Христо Устапанов и Павел Велчев. За спечелилите, хеттрик отбеляза Радослав Гутев, а по два гола добавиха Цветан Енчев, Божидар Василев и Иван Георгиев.

Следващата неделя, 18 март, предстоят срещите от 17-я кръг на АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар