Култура, Новини|14.03.2018 9:01

Радослав Гизгинджиев ще се срещне днес с габровци


Един от най-нашумелите съвременни писали идва днес (14 март) в Габрово, за да представи най-новия си роман. Режисьорът, сценаристът и писателят Радослав Гизгинджиев ще се срещне с габровци точно един месец, след като „Повече от любов“ се появи официално.

Представянето ще е от 18:00 часа в габровско заведение, близо до реката, а защо там ще разберат всички, които присъстват. Освен личната среща с автора, гостите на събитието ще могат да разгледат и фотоизложба, която е базирана на деветте глави на романа.

Малко по-рано през деня авторът ще се срещне и с ученици от Националната Априловска гимназия, за да разговаря с тях.

На 14 февруари се появи новият роман от Радослав Гизгинджиев – „Повече от любов“. Първият тираж на книгата бе разграбен за седмица и книгата се оказа поредния бестселър на автора.

Работата по романа е отнела повече от 2 години, защото част от сюжетните линии са вдъхновени от реални събития, обвързани със съдбата на въдворените в т.нар „Лагери на смъртта“ между 1944 -1962 г. в България. Типично в стила на писателя – книгата вплита символиката на езически образи от фолклорното наследство на Балканите: Реката на Забравата, Полята на Отвъдното и мистичните Асфодели (цветята между видимото и невидимото).

Радослав Гизгинджиев набра популярност сред читателите в България с трилогията „Рай“: „Рай“, „Вратите“ и „Пеперудите“, която предизвика истински фурор и влезе в класациите на най-продаваните книги. Автор е на 5 моноспектакъла, изиграни от актьорите Петър Антонов, Симеон Вадов, Диана Димитрова („Открадат жовот“) и Йоко Захариев. Игралният му дебют в киното като режисьор и сценарист е филмът „Изуснати думи“ по разказ на Елин Пелин с главна роля – Койна Русева.

Събитието се организира от Фотоплейс клуб, със съдействието на Читалище „Будителите 2017“ – Габрово и любезното домакинство на габровското заведение.

Към събитието.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар