Новини, Общество|07.03.2018 10:45

Габрово излезе на протест в подкрепа на пловдивския лекар

Около 70 души се събраха вчера вечерта на площад „Възраждане“ в Габрово, за да изразят своята подкрепа за пловдивския доктор Иван Димитров, обвинен в убийството на криминално проявения Жоро Джевизов – Плъха.

Събралите се хора на централния площад пред Общината категорично се обявиха и против по думите им „целенасоченото заселване“ на хора от малцинствата в Габрово.

Гражданите заявиха, че не са съгласни сградата на Дома за деца и юноши да бъде превърната в място за заселване на социално слаби.

Те обявиха, че в четвъртък ще внесат подписка в Община Габрово, с която ще покажат, че не одобряват идеята. Съмненията им са, че именно там ще бъдат настанени роми.

Тази вечер, 7 март, от 18.00 ч. на площад „Възраждане“ отново е насрочен протест. Дотогава се подготвя текст на документ, с който ще се събират подписи против заселването на роми в Габрово.

Още снощи започна разпространението на подписката, с която жители на габровския квартал Борово се обявяват срещу идеята сградата на бившия Дом за деца и юноши да бъде използвана за настаняване на социално слаби граждани.

Организаторите на подписката се опасяват, че това ще става на етнически принцип. Авторите на документа предлагат на Общината помещенията да бъдат приспособени за приемането на възрастни хора.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар