Новини, Общество|01.03.2018 15:29

КНСБ – Габрово с благороден жест към социален дом за Баба Марта

снимка: Регионален съвет на КНСБ – Габрово

По повод Баба Марта Регионалният съвет на КНСБ – Габрово и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ зарадваха хората от Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в Габрово.

Росица Йонкова, вр. и.д. областен координатор на КНСБ за Габрово, подари на всички домуващи и служители мартеници, изработени от екипа на регионалния офис, като пожела здраве, щастие и пролетно настроение.

Поводът за посещението бе почитане традицията на Първи март и благороден жест към хората в неравностойно положение.

Макар и в най-студения ден на годината се постигна основната цел – хората се усмихнаха и се почувстваха уважени.

Освен, че служителите в социалната институция са членове на синдиката, Домът е бил и ще бъде и тази година партньор по проекти, реализирани от КНСБ.

снимка: Регионален съвет на КНСБ – Габрово

Това стана повод освен за мила среща и за разговори в посока бъдещо сътрудничество, за трудово-правни консултации и за дискусии относно ниското заплащане на служителите в домовете и необходимостта всички заедно да продължат борбата за повишаването им.

Това не е първата благотворителна акция на Регионалния съвет на КНСБ.

Няколко години поред в навечерието на Баба Марта се организираха благотворителни базари на мартеници, изработени от екипа на синдикалния офис.

Те бяха разпространявани сред синдикалната общност от региона и с набраните средства бяха закупувани лекарства, пособия, материали и спортни уреди на домове за деца в Габрово и Севлиево.

Синдикалистите от Габрово са категорични, че и занапред ще продължат благотворителността в региона.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар