Свържи се с нас

Новини

И Чистота се скова от студа! Контейнери преливат от боклук

Така изглеждаше тази сутрин ул. „Прохлада“ в Габрово

Препълнени с отпадъци кофи за смет „преливат“ от боклук, а междувременно бездомни кучета и котки го разнасят из околностите. За това се оплакаха в социалната мрежа жители на Габрово, които качиха снимки на грозната гледка пред домовете си.

Преливащите боклукчийски съдове предизвикаха острото недоволство на десетки граждани и най-вече на тези, живеещи на ул.“Прохлада“ в Габрово, където около кофите има разпръснати боклуци и се  е образувало микросметище.

Публикуваните снимки във фейсбук са достатъчно красноречиви. „Чистотата“ се покри, коментира читател на „Габрово Нюз“, станал очевидец на преливащите от боклук кофи. Той добави: „Не стига, че не чистят от снега малките улици, но и боклука не събират.“

По думите на хората от квартала положението е нетърпимо и продължава от дни. Хаосът е пълен в комбинация с многото сняг, а мизерията е покъртителна, оплакват се още живеещите в района.

Надяваме се, че с нормализиране на зимната обстановка сметосъбиращата фирма ще си свърши работата и предприеме конкретни мерки. Коментарите оставяме на Вас.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

  1. Искаме

    02.03.2018 at 9:28

    ЦВЪРКАЛЕВА.

  2. Виладжендър

    02.03.2018 at 11:38

    Хайде малко по-сериозно, а? На Мечковица няма такива проблеми. Боклукът си го извозвам сам с пръча и не рева като вас, комунета мръсни. Ами научете се малко на работа. Колко му е да си хвърляте боклука на депото? Още малко и ще поискате от апартаментите ви да ви го вземат. Никой не е длъжен да ви чисти боклуците.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържаха двама братя, малтретирали майка си

Полицията в Дряново задържа двама братя, извършвали домашно насилие спрямо майка си. Образуваното досъдебно производство под надзора на прокуратурата е от вчера, 20 август.

Установено е, че ден по-рано на 19 август, двамата дряновци на 50 и на 52 години, около 18.30 часа не са изпълнили заповедта за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд Дряново.

Те са били задължени да се въздържат от извършване на насилие над майка си, което те не спазвали.

Двамата мъже са били задържани по реда на Закона МВР за срок до 24 часа. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Боб, катък и сладкиш за кулинарния конкурс, обявен от музей „Етър“

През август лятото вече e към своя край. Но това е времето през което има голямо изобилие от плодове и зеленчуци, има богат избор на различни храни.

За голямата част от българското население август сега е време за почивка, но в миналото той е свързан с усилна земеделска работа, когато се прибира голяма част от реколтата, за да се осигури благополучие през следващите периоди на годината. Като правило храната през този месец е била предимно безмесна.

С това са съобразени и храните, допуснати до участие в конкурса „Гозби по стари традиционни рецепти“, обявен от ЕМО „Етър“ по повод 55-та годишнина от неговото откриване.

Ето и предложенията, отбрани от журито, сред изпратените на електронна поща: d.hristov@etar.bg. до 15 август тази година.

Боб в гърне

Бърз сладкиш на баба със сладко от рози

Катък от овче мляко

Автор: Дамян Христов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Политическите сили в Севлиево не постигнаха съгласие за състава на ОИК

С консенсус избраха само председател на ОИК, местата ще нарежда Централната избирателна комисия

Във вторник, 20 август, в сградата на Община Севлиево се проведоха консултации за сформиране състава на Общинската избирателна комисия (ОИК) за провеждането на изборите за общински съветници и за кметове, които ще се състоят на 27 октомври 2019 г.

На срещата политическите партии постигнаха консенсус единствено за председателя на комисията, като предложението е ОИК да се оглави от Снежина Дянкова от политическа партия ГЕРБ.

При консултациите не бе постигнат консенсус за секретар на ОИК и за заместник-председатели на комисията. От Kоалиция „БСП за България“ настояха на секретарското място да бъде Соня Семова, но от партия ДПС предложиха Сабие Ходжева да продължи да бъде на този пост.

снимка: Община Севлиево

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов прикани двете политически сили да намерят консенсус за поста на секретар в ОИК, но това не се случи. При така създалата се ситуация изборът на секретар и на заместник-председатели на ОИК ще бъде решен от Централната избирателна комисия.

Общинската избирателна комисия в Севлиево ще се състои от 13 души, от които 4-ма са членове на ГЕРБ. Толкова ще бъдат и от коалиция „БСП за България“. По един член в ОИК ще имат партия ДПС, коалиция „Обединени патриоти“ и партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ също има право на един член в ОИК.

Така общият брой членове на ОИК става 12. Затова парламентарно представената партия с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член. В случая това ще е партия „Обединени патриоти“. Очаква се до 6 септември ЦИК да обяви назначенията в Общинската избирателна комисия в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица