Учениците от НАГ честват 140-годишнината от Освобождението на България

Учениците от НАГ честват 140-годишнината от Освобождението на България

Членовете на клуб „Млади възрожденци“ и участниците в проекта „Твоят час“ от клубовете по интереси „Аз, моето училище, моята държава“ и „Из старо Габрово“, с ръководители Силвия Стоянова и Пенка Петрова, преподаватели по история в НАГ, почетоха 140- годишнината от Освобождението на България от турско робство.

Паметното тържество се проведе в Актовата зала на Гимназията. Гост на събитието беше г-жа Снежана Рачевиц, директор на училището. Учениците от 10 „в“, 10 „д“ и 11 „в“ класове подготвиха и представиха пред своите съученици от десетите класове научно съобщение и презентация за значението на този празник.

Припомниха отделни моменти от героичното ни минало, разказаха за подвизите на руските войни и на българските опълченци. Звучаха стиховете на Христо Ботев и Иван Вазов. Чрез думите на Паисий Хилендарски и забележителните ни поети пред аудиторията бяха проследени етапите на българската национална революция.

Емоционалното пресъздаване на славното минало предизвика възторг и благодарност към дедите ни у младите участници в празника. Поклон пред Вас, освободители.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар