Новини, Политика|26.02.2018 11:35

Поискаха оставката на кмета на Трявна

снимка: Местната коалиция „Промяна“

Общински съветници от местната коалиция „Промяна“ поискаха кметът на община Трявна Дончо Захариев незабавно да подаде своята оставка. Мотивите тревненският кмет да освободи заемания пост са системното несправяне със служебните задължения от страна на градоначалника и неизпълнение на програмата за управление.

Според представителите на местната коалиция „Промяна“ Людмил Бучев, Димитър Михнев, Божидар Христов, подписали се под декларацията с искана оставка, кметът Дончо Захариев не защитава правата на жителите на общината, а интересите на Трявна и Плачковци непрекъснато биват предавани, за сметка на чужди.

Групата общински съветници считат още, че поведението на Дончо Захариев по време на сесии на Общински съвет – Трявна е крайно несериозно и на моменти непристойно, скъсвайки по този начин връзката „кмет – Общински съвет“.

Сред мотивите на общинските съветници за исканата оставка е и грубото политизиране на институцията. „Ние от коалиция „Промяна“ преди повече от година поискахме освобождаването на политически назначените лица в Общината и назначаването на професионалисти. Не само, че това не се случи, а стана и по-зле.“

Тотално информационно затъмнение, върху дейността на общинската администрация, пълната липса на информация и публичност са сред другите мотиви тревненският кмет да хвърли своята оставка.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

Напиши коментар