Култура, Новини|23.02.2018 12:34

Японската флейтистка гостува на Камерния оркестър

снимка: Община Габрово

Тази вечер, 23 февруари, от 19.00 часа, в Художествена галерия „Христо Цокев“, на Габровския камерен оркестър ще гостува японската флейтистка Ацуко Кога.

Програмата включва Концерт за флейта и оркестър от немския бароков композитор Телеман, Сюита от чешкия романтик Леош Яначек, филмова музика от японския композитор Тору Такемицу и Концерт за флейта и оркестър от Рика Сузуки.

Флейтистката АЦУКО КОГА e родена във Фукуока, Япония. Завършва Музикалния институт Toхo в Токио, след което Парижката консерватория в класа на проф. Пиер-Ив Арто. Продължава обучението си в Германия в Music Hohschule в Кьолн, както и в Мюнхен с проф. Андрас Адриан.

Ацуко Koга е лауреат на първи награди в многобройни международни конкурси в Италия, Испания, Румъния и Токио. Понастоящем е флейтист – солист на Оперно-симфоничния оркестър в Магдебург (Германия), както и международно изявен солист. Ацуко Кога гастролира като солист в най-известните оркестри в Европа, Япония и Америка. Широкият й репертоар включва барокова, класическа, романтична и съвременна музика. За нея са написани и посветени многобройни съвременни творби за флейта. Ацуко Кога е записала пет компактдиска за етикета GENUIN в Германия, както и за ANAGRAM в Полша.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар