Крими, Новини|19.02.2018 11:15

Задържаха под стража „готвача“ на пико, хванат край Габрово!

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

С определение от 16 февруари т.г. състав на Окръжен съд – Габрово взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на Михаил Й. от Габрово. Същият е обвинен в извършване на престъпление – произвеждане и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – общо 116,4 грама метамфетамин, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив и в съучастие с друго лице.

На Михаил Й. е повдигнато обвинение и за престъпление – държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество. Престъпленията са били извършени на 12 февруари 2018 г. в с. Чукили, общ. Габрово.

Съдебният състав счете, че с оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Михаил Й. е извършил престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем, както и че са налице останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

При определяне на същата съдът взе предвид и данните за предходни осъждания на лицето, включително за престъпления от същия характер.

Предвид изложеното съдебният състав уважи искането на Окръжна прокуратура – Габрово и постанови „задържане под стража” по отношение на Михаил Й.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок. В случай на обжалване, делото се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд за 22 февруари 2018 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

Напиши коментар