Великден в Етно село „Тимчески“, Македония

Насладете се на богато меню, жива музика с неограничена консумация на ракия, водка, узо, вино, бира и безалкохолни напитки в Етно село „Тимчески“, Македония!

* Цена на човек на ден – 85.00лв.

Цената включва:
* Нощувка
* Закуска
* Празнична вечеря с богато меню, неограничена консумация на напитки/от 19.00 – 24.00ч./ и жива музика
* Ползване на парна баня, солна стая и сауна

Цената не включва:
* Транспорт
* Минимален престой 2 нощувки!

Комплекс Етно село „Тимчески“ се намира 1,3 километра от река Пчиня, в района Старо Нагоричане. В целия хотел има безплатен Wi-Fi достъп. Има и частен паркинг.

В ресторанта, с капацитет 180 места, можете да се насладите на традиционната македонска кухня, а за доброто настроение на посетителите се грижи певицата Адриана Алачки с македонския състав Етно бенд.

Комплексът разполага със собствена винарна, детски забавен парк, велосипедни пътеки, игрища за футбол, баскетбол и тенис, мини зоологическа градина, два открити плувни басейна (през лятото).
www.etnoselo.com.mk

Допълнителна информация:

Осоговски манастир „Свети Йоаким Осоговски“ е православен манастир в Република Македония, част от българското историческо наследство в областта. Манастирът е част от огромното българско историческо наследство останало в днешна Р. Македония.

Осоговската обител е била основана от духовния ученик на Св. Иван Рилски – Яким (Йоаким), който живял в XI-XII век. Родното място на светеца не е известно, но се знае, че дошъл „во wбласть wсоговскую“ и първо се спрел в село Градец, в дома на тамошния княз. Гредец е и днес съществуващо село в Паланешко, през средновековието е било седалище на местната жупа, за което напомнят останките на отдавна разрушена крепост. Князът дал прибежище на чужденеца и му посочил места по Сарандапорската река (Крива река), където може да се установи. Пустиникът си избрал една пещера в местността „Бабин дол“ и там прекарал остатъкът от земния си път в пост и молитва. Тази пещера всъщност е първата обител, предхождаща големия манастир, изграден по късно.

След като Св. Йоаким умрял тялото му било намерено от ловци, които го погребали до пещерата и от време на време посещавали целебния гроб на светея отец, докато и те след дълги години се поминали.

Днешният манастирски комплекс се състои от голямата манастирска църква „Св. Йоаким Осоговски“, от малката до нея средновековна църква „Св. Богородица“ и няколко жилищни сгради (конаци) наоколо.

Вашето записване за желаната от Вас почивка можете да направите в офиса на Туристическа агенция „Габрово Тур“, адрес: гр.Габрово, бул.“Могильов“, Тера Мол, ет. 1 или на тел.: +359895477035.

Коментарите са затворени