Свържи се с нас

Икономика

Габровската „АМК“ с първа награда на германската икономика

Published

on

Габровската фирма „АМК – Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД получи първа награда на германската икономика в категорията „Малко и средно предприятие“. Отличието бе връчено на управителя на фирмата инж. Калоян Иванов в четвъртък – 25 януари 2018 г., на официална церемония в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

За четиринайсти път Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди предприятия, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения. Събитието се състоя в присъствието на президента на Република България ген. Румен Радев, председателя на ГБИТК Тим Курт, посланика на Германия в България Н. пр. Херберт Салбер и ректора на Софийския университет проф. Атанас Герджиков.

„АМК – Задвижваща и управляваща техника“ e част от германския холдинг „AMK“, който е един от водещите в света производители на електродвигатели, електрически задвижвания и управляваща техника. Компанията в Габрово има оборот от 4,35 млн. евро за 2017 г. (с 34% повече спрямо 2016 г.). Причина за разширяването на производствените мощности е стартирането на серийно производство за нов немски клиент.

95% от годишния оборот на фирмата се реализира чрез клиенти в Германия и Словения. „АМК България“ разполага с развоен отдел, работещ върху иновативни проекти за промишлен софтуер и хардуер, някои от тях се отнасят за Индустрия 4.0 и са важна част от портфолиото на „АМК Германия“. В момента във фирмата работят 135 души (с 12% повече спрямо 2016 г.). През 2018 г. „АМК“ ще отбележи своя 20-годишен юбилей.

Призовете на германската икономика в България за 2017 г. бяха присъдени в четири категории – „Голямо предприятие“, „Малко и средно предприятие“, „Корпоративна социална отговорност“ и „Иновации“. Общо 32 бяха номинираните компании, като членството в ГБИТК не бе условие за участие.

Сред критериите за избора на лауреатите са наличие на инвестиции и работни места, увеличение на търговията с Германия, технологични и екологични иновации и решения, реализирани програми за повишаване квалификацията на служителите, проекти в областта на околната среда, социална ангажираност и др.

Победителят във всяка от категориите е определен от жури, съставено от представители на ГБИТК, Министерство на икономиката, Министерство на външните работи, СУ „Св. Климент Охридски“, „Индъстри Уоч“, Института за пазарна икономика, Института за икономическа политика, Консултативния съвет „Индустрия“ към ГБИТК и медиите.

Снимки: Еconomy.bg, 24 часа.bg и ГБИТК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица