Свържи се с нас

Новини

Залагайте на разнообразни спортове и печелете повече с водещия букмейкър за България

*Платена публикация*

Published

on

Онлайн букмейкърската индустрия се радва на доста засилен интерес през последните години, като компаниите се развиха до много големи мащаби. Стигна се до там, че водещите букмейкъри са сред основните спонсори на редица спортни първенства и отбори. Всичко това стана благодарение на техните клиенти, на хората, които залагат в сайтовете им. За да бъде един сайт за залози по-атрактивен и да привлече повече потребители, той трябва да притежава няколко много сериозни качества. Говорейки за индустрията на родния пазар, трябва да отличим компанията за спортни залози и игри Efbet. Букмейкърът постигна големи успехи в последните години и се утвърди като водещ сайт за спортни залози у нас. Компанията притежава всяко едно от качествата, за които стана дума по-рано, като в настоящия материал ще ги откроим и ще видим защо все повече хора се доверяват на бранда.

Какви спортни залози предлага Efbet?

Компанията разполага с доста широк набор от възможности за спортни залози, които се изразяват в най-различни направления. В сайта на Efbet потребителите могат да избират измежду повече от 20 различни спорта, за които има събития. Букмейкърът се е постарал да включи водещите турнири и шампионати за различните спортове, като има някои с доста по-силно изразено присъствие. Такива са например футбол, тенис, баскетбол, волейбол, хокей на лед. За тях се проследяват многобройни събития всеки ден, за които разполагате с разнообразни опции за залози. Целта на родния бранд обаче не е да обхване единствено популярните спортове. В сайта ще откриете и опции за залози на голф, колоездене, бойни спортове, бадминтон и други. Това говори положително за този букмейкър и намеренията му да се развива като такъв.

Спортните залози в сайта на Ефбет включват и такива на живо. За тях си има специален раздел в сайта, който проследява в реално време разнообразни спортни срещи. В същото време, всеки един клиент на бранда получава възможности за залог на тези събития. Статистиките на експертите в бранша посочват, че точно залозите на спорт на живо са най-предпочитания начин за извършване на залози сред любителите на залаганията. Наличието им в сайта на българския букмейкър го поставя на лидерските позиции в класациите за топ сайтове за залози у нас.

Съвети на експертите за повече печалби

До този момент загатнахме основните качества при спортните залози в сайта на Efbet, но за да се възползвате от тях, трябва да разполага с акаунт в системата на букмейкъра. Нужно е да преминете през процеса по регистрация в Efbet, след което да извършите депозит по някой от многобройните методи, за да може да започнете със залозите си. След като захраните сметката си за пръв път, ще може да активирате и специалния бонус за нов клиент в сайта. Той е наличен за всички регистрирали се клиенти и може да бъде изискан с въвеждането на Ефбет бонус код, ако се предлага към момента. Към промоционалната оферта има и доста условия, с които трябва да се запознаете, но нашият съвет е преди това да се допитате до експертите в бранша. В сайтове като Nostrabet ще откриете професионални ревюта и мнения за всички водещи букмейкъри в страната, сред които е и Efbet. Ще може да се запознаете със стъпките за регистрация в сайта на родния букмейкър и с начина за вземане на бонус при първи депозит в своята сметка. Именно възползването ви от началната оферта е първият съвет за реализиране на повече печалби. Чрез бонуса ще получите допълнителни средства за игра, които може да превърнете в реални пари и да ги изтеглите като чиста печалба.

Експертите съветват още, когато залагате на спортни събития в сайта на Efbet, да обръщате внимание на статистиката, която е приложена към всяка среща. Тя показва доста информация преди началото на събитието и чрез нея ще може да определите правилно своя залог. Важно е винаги да се запознавате добре с участниците в даден мач или състезание, след което да прогнозирате изхода от събитието. Когато пък залагате на живо, професионалистите съветват да се доверявате и на своята интуиция особено ако гледате събитието пряко. Това може да се случи и в сайта на компанията. Ако виждате, че даден отбор или играч се представя много добре и смятате, че си струва да заложите за него, направете го. Много често Ефбет е изплащал сериозни печалби от подобни залози, като голяма заслуга затова играят и високите коефициенти, които ще срещнете в сайта.

Сигурност и доверие в марката

Нормално е, когато сте нови в дадена област или пък търсите нещо по-различно, да се допитате до различни мнения и да проучите въпросната сфера. След като направят подобно проучване, най-често хората се спират на доказаните имена в бранша. Що се отнася до букмейкърите в България, Efbet е такова име. Компанията е гаранция за сигурност и качество, които няма как да срещнете навсякъде. И за да не бъдем голословни, ще подкрепим твърдението с няколко факта.

Ефбет стана първия лицензиран онлайн оператор в страната, след като бяха въведени новите изисквания за лицензиране от родното законодателство. След получаването на лиценза компанията не е спирала да се развива и да предлага качествени услуги за своите клиенти. Сайтът на компанията разполага и с високо ниво на защита, когато сте в него и разглеждате услугите на компанията или когато извършвате плащания. Може да се чувствате спокойни при всеки един депозит или теглене, което изискате от системата. Вашите данни са на сигурно място, а и брандът не се е свързвал с подобни проблеми или оплаквания от клиенти.

Друга причина да се доверите на Efbet експертите намират в популярността на марката. Ако следите родния спорт, може би сте наясно, че този букмейкър е спонсор и партньор на редица български отбори и шампионати. Компанията подпомага много клубове по пътя на тяхното развитие, но не забравя и индивидуалните спортисти, на които също оказва помощ. Все пак развитието на спорта, където и да е по света, изисква сериозни инвестиции, които се правят от големи компании. Efbet е един от най-явните и мощни спонсори на българския спорт, което говори достатъчно за способностите на бранда.

Компанията е достатъчно доказала се у нас, а и не само. Efbet вече не се развива единствено в България, понеже компанията проби и на нови пазари. Брандът от край време е популярен в Гърция и Турция, но в последните месеци на 2017 г. започна да се развива и в Румъния. Според много букмейкърски анализатори Efbet няма конкуренция в тази индустрия на Балканския полуостров. Мащабите на компанията продължават да растат и нищо чудно през новата година да станем свидетели на още по-големи инвестиции от страна на Efbet. А нали всеки търси нещо подобно – известен бранд, познат на мнозина и сигурен? В допълнение поставете всички предложения, които ви отправя, и гласувайте доверие на водещия букмейкър у нас Efbet.

Икономика

Ново изследване открои колко е работната сила в региона

Published

on

Заетите лица, на възраст от 15 до 64 навършени години в област Габрово, са 39 хиляди. Това сочат резултатите от проведено наблюдение на Териториално статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“ по отношение на работната сила през миналата година.

Коефициентът на заетост на населението, в същата възрастова група, е 70.5процентни пункта. 65.4% от тях са мъжете, а 75.7% жените. В сравнение с 2022 г. коефициентът намалява с 0.7%, отчитат още от Статистиката.

През 2023 г. икономически активните лица на възраст между 15 и 64 навършени години в област Габрово са 43.0 хиляди или 77.6% от населението на същата възраст. В сравнение с 2022 година коефициентът на икономическа активност се увеличава с 0.5 процентни пункта.

Общият брой на заетите лица е 40.1 хил., от които 19.1 хил. или 47.6% са мъже, а 21.0 хил. или 52.4% са жени. Коефициентът на заетост на населението на възраст 15 и повече навършени години в областта е 47.8% (48.5% за мъжете и 47.2% за жените).

Наблюдението на работната сила във всички държави – членки на ЕС, включително и в България, се провежда в съответствие с изискванията на Регламент (EС) 2019/1700 на Европейския парламент и на Съвета за създаване на обща рамка за европейската статистика за лицата и домакинствата, основана на индивидуални данни, събрани чрез извадки, и свързаните с него прилагащи регламенти на Европейската комисия в областта на статистиката на работната сила.

Зареди още

Култура

Фотографска изложба показва Габровския карнавал от последните 10 години

Published

on

В деня на шегата, 1 април, от 17.00 часа в Дома на хумора и сатирата ще бъде открита фотографска изложба, посветена на Карнавала в Габрово. Новината оповестиха от местната общинска администрация.

Габровският карнавал? Всеки, който поне веднъж е участвал или присъствал, го свързва със смях и добро настроение, споделени емоции, и, по нашенски – закачливо-заядлива политическа сатира, без която това всенародно веселие не бива. Традицията се заражда в края на 19-ти век, след това празничната Олелийня по Сирни Заговезни се преобразява в Карнавал – и така, вече 101 години, без значение кой е на власт и какъв е политическият режим. Само два пъти габровци пропускат това зрелище – през Втората световна война и в началото на Прехода (1990-1998).

През 21 век Карнавалът, вече част от световното карнавално семейство, е любимо събитие и на гостите на града – десетки хиляди почитатели от страната и чужбина прииждат през третата събота на май.

Воден от своята генетична карнавална пристрастеност, Музеят на хумора и сатирата призова местните фотографи, запечатали моменти от Габровския карнавал през последните 10 години, да се включат в изложбата “10% Карнавал”.

Обръщаме глава назад към усмихнатите лица и темите на Габровския карнавал от 2014 насам: 2014 – „О, времена! О, нрави!“, 2015 – „Габровец и котка по гръб не падат“, 2016 – „Няма такава държава, има такъв град“, 2017 – „Да изкукуригаме от смях“, 2018 – „Габрово, мой малък Брюксел“, 2019 – „Маски горе!“, 2020 – „Между изтока и запада“, 2021 – „Следвай котката“, 2022 – „Кот доди, гад доди!”, 2023 – „Има – няма 100 години” … и се подготвяме за Карнавал 2024, водени от мотото „Make КАРНАВАЛ, not war“.

В изложбата участват фотографите Драгомир Минков, Виктор Маринов, Милчо Милев, Пламен Иларионов и Цветомира Иванова. Фотографската изложба се реализира по идея на Пламен Иларионов.

Зареди още

Любопитно

27 български дизайнерски продукта гостуват на Габрово

Published

on

Изложбата „Съвременен български продуктов дизайн“ ще може да се разгледа в зала 7А в Музея на хумора и сатирата в Габрово от днес, 26 март до 8 април. Тя се организира от MD – списанието за дизайн, интериор и архитектура в сътрудничество с Музея на хумора и сатирата и с подкрепата на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово.

В изложбата ще бъдат показани 27 продукта на съвременни български дизайнери, шест от които са отличени с най-престижната международна награда за дизайн Red Dot. Нейни носители са сгъваемата бутилка на DiFOLD Origami Bottle, настолната лампа Infinity, създадена от дизайнера Лъчезар Цветанов, иновативния полувелосипед на Мартин Ангелов – Halfbike и снегоходките Small Foot на Петър Димитров и Иван Колев.

Другите два продукта с Red Dot, включени в изложбата, са дело на успешния български дизайнер Илиан Милинов – детския стол-клатушка LUMI и тестът за бременност Twip, направен от биоразградим материал по поръчка на Unicoms AG, Швейцария.

Изложбата е част от поредица от събития, свързани с популяризирането на българския дизайн и успехите на българските дизайнери. Продуктите са част от книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ на издателство Бисмар, която излезе през юни 2023 г.

Общо 50 български дизайнери и студиа с разработените от тях над 350 продукта участват в книгата – представително двуезично издание, подготвено от екип от утвърдени професионалисти.

На повече от 400 страници са представени мебели, осветителни тела, превозни средства, уреди, инструменти, играчки, предмети за бита, съдове и много други продукти, дело на българските топ дизайнери. Голяма част от тях са носители на престижни международни награди за дизайн.

На 4 април от 13.30 часа в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово издателят инж. диз. Бистра Шишкова ще представи книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ и ще се проведе дискусия, на тема „Бъдещето на гората и вторият живот на дървесината“.

В дискусията ще участват председателят на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) проф. д-р Васил Живков, доц. д-р Георги Костов, преподавател в Лесотехническия университет и председател на УС на Северноцентрално държавно предприятие (СЦДП), инж. Иван Недков, директор на СЦДП – Габрово и инж. Петър Дишков, представител на „Кроношпан България“ ЕООД – дружество, което оползотворява отпадъчна дървесина.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица