Новини|23.01.2018 11:15

Милион и 100 хиляди за благоустрояване на Младост

снимка: Община Габрово

Един милион и сто хиляди лева за реконструкция на улици и благоустрояване на междублокови пространства в кв. „Младост“ предвиди Община Габрово в проекта за бюджет за 2018 г., информираха от администрацията на кмета.

Средствата са за рехабилитация на пътни настилки, организиране на зони за паркиране, благоустрояване на зелени зони, изграждане на площадки за игра, спорт и отдих.

снимка: Община Габрово

Сред предстоящите инвестиции в градската среда през тази година са още реконструкция на пътното кръстовище на предгаровия площад, както и подобряване на организацията на движение на едни от най-натоварените кръстовища в Габрово /между ул. „Д-р Н.Василиади“ и ул. „Брянска“; ул. „Юрий Венелин“ – ул. „Скобелевска“ – ул. „Брянска“; ул. „Райчо Каролев“ и ул. „Юрий Венелин“; бул. „Васил Априлов“ и ул. „Райчо Каролев“; ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Априловска“/.

Допълнително е предвидена нова организацията на движението в още една конфликтната зона – кръстовището между ул. „Орловска“ и ул. „Доктор Н. Василиади“ /до Спортна зала „Орловец“/. За всички тези дейности в проектобюджет 2018 са заложени близо 2 141 000 лв.

500 000 лева са планирани за текущ ремонт на улици в града. Допълнително е предвидена реконструкция и изграждане на нов участък от ул. „Индустриална“ (включително ремонт на уличното осветление), на ул. „Алекси Димов“ и на ул. „Осми март“ (след подмяна на ВиК мрежа до ул. „Смели хора“).

60 000 лева са заделени за пилотно изграждане на подземни площадки за разделно събиране на битови отпадъци, а 50 000 лева за детска площадка в кв. Бичкиня.

В проектобюджет 2018 е предвиден и ресурсът за изграждане на зони за платено паркиране и въвеждане на ефективен контрол при неправилно паркиране чрез репатриране на автомобилите на нарушителите.

снимка: Община Габрово, Архив

През 2018 г. ще бъде изпълнено преустройството на съществуваща автобусна спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“.

Вече започна възстановяването и модернизацията на пешеходния подлез при кръстовището на ул. „Д-р Никола Василиади“ с ул. „Брянска“ (Дом на хумора и сатирата), предстои строителни дейности да започнат и на подлеза при кръстовището на ул. „Д-р Никола Василиади“ с ул. „Стефан Караджа“ (Автогара).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

 • И като затвориха изцяло подлеза до Дома на хумора Хората пресичат отгоре. Необходима е друга организация на пресичане. Но строителите нехаят. Дано и подлезът не падне като „погледната тераса“ в Янтра.

 • Ще стане същата порнография като с тъй наречената Източна улица.
  Вместо да изкарат движението на Спортната зала, го забиха в улицата до полицията и сега за да направиш ляв завой,идвайки от Спортната, чакаш един час и псуваш кмитицата.

  • тази източна улица е много добра, но:
   1. Това което казваш си абсолютно прав;
   2. Другия основен недостатък е, че в другият и край стигаш първо до десен завон на слизане (Гунин кладенец) и там пътят се стеснява и след това имаш знак СТОП, за да пуснеш движещите се с предимство по направление пазара-боила.
   Трябва да се попреправят нещата.

   • И това само за да спестят пари данпродължат от полицията по Любен Каравелов до блок Здравец.
    Явно тези пари са били за комисионните на кмИтицата.
    Както в Мракотея остана без езеро и без осветление.

 • da zemat i da obarnat vnimanie na osvetlenieto v kvartal mladost nai veche po ulica zelena livada mejdu blokovete nqma nito 1 lampa

Напиши коментар